Ne Mal te Zi evidentohen mbi 100 ekstremiste islamike

January 2, 2008   | Lajmet / Vijesti

Drejtori i Agjencise Dushko Markoviq, ne bisede me anetare te Komisionit per siguri nacionale, tha se behet fjale per ekstremiste te mireorganizuar, te po vezhgohen me kujdes nga sherbimet e sigurimit te Malit te Zi.Mbi 100 ekstremiste islamike, te cilet jane te nderlidhur me organizata ekstremiste te Lindjes se Afert, jane regjistruar ne Mal te Zi. Drejtori i Agjencise Dushko Markovic, ne bisede me anetare te Komisionit per siguri nacionale pran Parlamentit malazez, tha se behet fjale per ekstremiste te mireorganizuar, te po vezhgohen me kujdes nga sherbimet e sigurimit te Malit te Zi. Markovic konfirmoi se para disa kohesh u konfiskua video-incizim me aksione terroriste nga Lindja e Afert, qe talibanet e “Al Kaedes” kane dorezuar te vehabistet malazeze. Agjencia malazeze per siguri nacionale incizoni njerin nga llogoret e vehabisteve ne afersi te kufirit me Sanxhakun, ku mblidhen pjestare te organizatave ekstremiste nga Bosnja e Hercegovina, Serbia dhe Mali i Zi.

/Makfaks/