Mali i Zi i përmbajtur për pavarësin e Kosovës

February 22, 2008   | Lajmet / Vijesti

Filip VujanovicPresidenti i Malit të Zi, Filip Vujanovic,tha të mërkurën se vendi i tij duhet të deklarohet për Kosovën duke pasur kujdes rrethanat e brendshme, pozitën rajonale dhe qëllimet integruese.”Në këtë ndërlidhje, një rëndësi shumë të madhe kanë marrëdhëniet e mira midis serbëve e shqiptarëve në Malin e Zi. Duhet patjetër që t’i ruajmë këto marrëdhënie, sepse është një pasuri për Malin e Zi dhe për rajonin”, tha Vujanovic.Ai ka shtuar se me Qeverinë e Prishtinës, Podgorica edhe më parë ka pasur komunikime. “Kjo është bërë për hir të komunikimit të mirë të qytetarëve, partneritetit ekonomik dhe përkujdesjes së refugjatëve kosovarë”, tha ai.Presidenti malazias tha se Mali i Zi duhet të ketë kujdes edhe rreth marrëdhënieve të mira me Beogradin, duke shtuar se Malin e Zi askush nuk e ngut që të deklarohet mbi pavarësinë e Kosovës, duke e ditur se “…Mali i Zi asnjëherë nuk ka ushtruar politikë të përshpejtuar dhe të pakujdesshme”.

Gazeta Express