Ndërtimi i urës në Portin e Milenës është sot një realitet-Ndërtimi i urës në Port Milenë nevojë e kohës

March 22, 2008   | Ekonomia / Ekonomija

Most na Adu BojanuPritja e gjatë këtij viti turistik 2008 të turistave në rrugët e Ulqinit a do të zgjat kanjiher edhe deri 1 orë duke pritur,ajo rrihet të shikohet nëqofse Kryetari i Malit të Zi fiton në zgjedhjet prezidanciale sepse kjo asht kushtezim me uren e jon të Port Milenës.
Që mos ndodhë kjo për zhvillimin e turizmin në bazë të standardeve ndërkomtare ndertimi i urës së dytë në Port-Milenë ashtë ba nevojë e kohës.
Nevoja e ndërtimit të kësaj ure është diskutuar sa her në parlamentin e Ulqinit mirpo tash me zgjedhjet prezidanciale asht momenti ma i mir se kur për të nxjerrur diçka si shpërblim nga organet qeveritare në podgoricë.Për at arsye nëqofse Kryetari i Malit të Zi,Filip Vujanoviq nëqofse e ka fol atë fjal në tribun në Ulqin,atëher aj fjalën do ta mbaje,sepse në anë tjetër aj do ta humb kredibilitetin si kryetar i shtetit.Por nga ana teknike nuk ishte eura në port milen mundur që të realizohej kjo vepër deri në fillim të sezonit sepse një urë nuk ndreqet njaq shpejt,mirpo aj ka than se do ta ndreq mirpo ska than kur,dmth mbrenda shekullit të njëzetë e një.. Do duhej të kalonin njëqind vjet që të fillonte ndërtimi i urës numer dy të Portit te Milenës.Ura e Portit te Milenës – gjendet në kryqëzimin e dy rrugëve kryesore: Autostrada Ulqin – Tivar që lidh tre qytetet më kryesore të Malit të Zi dhe përbën pjesë të rrjetit rrugor Evropian, siç asht aksi rrugor perëndimor që lidhet nga Triesta e Italis deri në Split kurse edhe për pak kohë do ta lidhe edhe aksin rugor kroat të jugut Dubrovnikun.Ura e Portit te Milenës do të lehtësojë komunikimin e Malit të Zi me Shqiperin ,Geqin dhe vendeve fqinje bregdetare.Natyrisht këtë lehtësim do ta ndiejnë edhe turistat,shumica e të cilëve do të kalojnë nga kjo urë kur duan të shkojnë në pushim në Ulqin.Po kështu do të ndihmojë edhe në lëvizjen e mallrave duke pasur parasysh se Mali i Zi përbën një nga vendet kryesore me të cilat realizohen shkëmbime tregtare. Ulqini ka një rëndësi të veçantë për të ardhmen turistike e një sektori tepër të rëndësishëm të infrastrukturës sonë, atë të rrugëve dhe te ures te portë milenes. Arritjet e shënuara turistike dhe ekonomike edhe në këtë sektor nën qeverisjen e tanishtme janë të prekshme tani për secilin.
Sot kalimi ne aksin rugor Ulqin –Plazhi Madhë asht e papranueshme per shumicen e turisteve qe vijn ta vizitojn qytetin e jon,sepse kolona e veturave asht e pa marueshme dhe duhet pritur deri nje ore per dy kilometra rrugë.Per ket arsye ky aks rrugor nuk mund te përballojë rritjen e trafikut dhe kërkesat moderne për një komunikim me të avancuar per turizmin e Ulqinit. Kjo ure, eshte nje nder arteriet kryesore te Ulqinit qe lidhte ndermjet tyre disa zona . Lidhja permanente e aksit rrugor nga Triest-Split-Dubrovnik dhe Lidhja permanente e aksit rrugor nga Tuneli Sozin me Pogoricë dhe që lidhe akset kryesore me boten e jashtme ,ura e Port Milenes 2 do të sigurojë zvogëlimin e kohës për kalimin në 5min dhe kalimin në kushte komode dhe me standarte të larta dhe gjithashtu do të eliminojë infiluencimin e kushteve klimaterike dhe gazave CO² qe leshojn automjetet.
Modernizimi i infrastrukturës rrugore të Ulqinit është një prioritet kryesor për të lehtësuar tregtinë dhe integrimin rajonal, duke ndihmuar në këtë mënyrë sigurimin e një rritje ekonomike të qëndrueshme.Per te sensibilizuar qeverin malazeze dhe strukturat vendore tona per ta bere ndertimin e kesaj ure realitet te afert. Ndertimi i kesaj ure eshte me interes te madh per zhvillimin ekonomik dhe te gjithmbarshem te ketij vendi te lane pas dore, dhe per rajonin ne teresi. Apelojme te strukturat shteterore, qeveritare malazeze,dhe te deputetet tane ulqinak, shoqatat dhe organizatat joqeveritare mbareulqinake, per ta sensibilizuar dhe ndertuar sa me pare kete ure, qe do t’i sherbeje te sotmes dhe brezave qe vijne.
Ura e Portit te Milenës mundet te ndertohet me fonde private dhe me financimin e donatoreve,sepse koha spret dhe fluksi i turizmit viteve qe vijon pritet ne rritje deri 30% ma shum.Natyrisht kjo ure asht e domozdoshme dhe duhet per të gjithë kalimtarët të fusin dorën në xhep nëse do të kalojnë urën, do të paguajnë sikurse neper gjithë boten.PraPort Milena ulqin projekti i kesaj ure asht i realizushem neqofse politikanet tane shprehin vullnetin e tyre ta realizojn ket project madheshtor.Në këtë aspekt, objektivi kryesor në planin e investimeve është ndërtimi i rrugëve dhe urave të reja moderne, si dhe vazhdimi i rehabilitimit të rrjetit rrugor ne Ulqin dhe rrethinen e saj, çka do të sjellë rritjen e standarteve të akseve më të rëndësishme.Neve na nevojitet një ripërtrirje e aktivitetit ekonomiko-turistik dhe Infrastruktura dhe investimet janë gjërat që na nevojiten më së shumti në rajonin e ulqinit.Tash duhet gjithe ne të luajm një rol kryesor në këtë proces. Vitet e mira pritet të vijnë.

LAJME NGA ULQINI


Apatin, Aran?elovac, ?uprija, ?a?ak, ?apljina, ?itluk, Šabac, Šipovo, Široki Brijeg, Žep?e, Živinice, Ba?ka Palanka, Banja Luka, Banovi?i, Be?ej, beograd, Biha?, Bijeljina, Bor, Bor?a, Bosanska Gradiška, Bosanska Krupa, Bosanski Šamac, Bosanski Brod, Bosanski Novi, Br?ko, Bužim, Bugojno, Cazin, Crna Gora, Derventa, Doboj, Donji Vakuf, Drvar, Dubrovnik, Fo?a, Fojnica, Glamo?, Goražde, Gornji Milanovac, Gornji Vakuf, gostivar, Gra?anica, Grada?ac, Gradiska, Grahovo, Hadži?i, Ilidža, In?ija, Jablanica, Jagodina, Jajce, Kakanj, Kalu?erica, Kikinda, Klju?, Konjic, Kotor Varoš, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Kula, Kupres, Laktaši, Lazarevac, Leskovac, Livno, Ljubinje, ljublana, Ljubuški, Loznica, Lukavac, Maglaj, Mladenovac, Modri?a, montenegro erlajnz, mostar, Mrkonji? Grad, Neum, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Novi Travnik, Obrenovac, Odžak, ohrid, Orašje, Pale, Pan?evo, Para?in, Pirot, Požarevac, Podgorica, Priboj, Prijedor, Prokuplje, Prozor, pula, rijeka, Ruma, Sanski Most, Sarajevo, Senta, serbija, sibenik, skopje, Smederevo, Smederevska Palanka, Sokolac, Sombor, split, Srebrenica, Srebrenik, Sremska Mitrovica, Stolac, Struga, Subotica, Temerin, Tesli?, tetovo, Travnik, Trebinje, tuzla, Užice, ulcinj, Valjevo, Velika Kladuša, Višegrad, Visoko, Vitez, Vogoš?a, vojvodina, Vranje, Vršac, Vrbas, zadar, Zagreb, Zaje?ar, Zavidovi?i, Zenica, Zrenjanin, Zvornik,copacabana ulcinj, hôtels, hotel ulqin, Kosova, Mali i Zi, Maqedonija, Montenegro, montenegro tourisme plage, montenegro ulcinj, Shpallje Falas, Shpallje Falas per shitjen e shtepis se juaj, Shpallje Falas per villat e juaj, Shpallje Falas Real Estate, Shpallje Falas turistike, shqiperija, tourisme, Ulci?, ulcinj, ulqin, ulqin hotel, ulqini, ulqini 2007,Ada Bojana, Alba?czyk, Cita di Dolcino, Copacabana, Czarnogóra, Czarnogórzec, Don Kichota, Ma?a Pla?a, Mandra, MIGUEL DE SERVANTES, pó?wyspy Marjan, Pla?a Valdanos, Rzeka Bojana, Shas / Šas / Sva?, Ulci?, Ulcinjsk? Riwier?, Wielka Pla?a, Wyspa Bojana,GORA,??????????,???????,??????????, ?erná Hora,TO ULCINJ / ULQIN,MONTENEGRO, Czarnogóra, Muntenegru, ????? ????, Montenegró,Adelina Isamajli, Albaniku, Artana, Bujanoci, Burimi, Dardana, Dardanë, Deçan, Dibra, Drenas, Drenasi, Ferizaj, Ferizaji, Fushë Kosova, Fushë Kosovë, Gjakova, Gjakovë, Gjilan, Gjilani, Gostivari, Istog, Istog·, Kaçanik, Kaçaniku, Kastrioti, Kërçova, Klina, Klinë, Kumanova, Leposaviq, Leskovci, Likova, Lipjan, Lipjani, Malisheva, Malishevë, Manastiri, Medvegja, Mitrovica, Mitrovicë, Novobërdë, Obiliq· Rahovec, Ohri, Peja, Pejë, Podujeva, Podujevë, Presheva, Prishtina, Prishtinë, Prizren, Prizreni, Rahoveci, Sharri, Sharri (Kosovë), Shkupi, Shtërpca, Shtërpcë, Shtime, Skënderaj, Struga, Tetova, Theranda, Therandë, Triumf Riza, Veleshta, Viti, Vitia, Vushtrri, Vushtrria, Zubin Potok, Zubin Potoku, Zveçan, Zveçani,villa à louer à ulcinj, location de vacance, location saisonnières, louer villa,location de vacance, Locations vacance, hébergements vacances, locations villa, logements de vacances, location maison avec piscine, Location vacance, locations de vacance, hébergements de vacances, location villa, locations entre particulier, logements vacance, vacances à Monténégro - location à Ulcinj ,location de bigorre.