Mehmet Bardhi:Ankimet e shqiptarëve në Mal të Zi

April 18, 2008   | Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji

Gjithë partit politike ne mal te ziPODGORICË, 14 PRILL- Pushteti aktual malazias bën diskriminimin e pakicave mbi baza nacionale dhe partiake në fushën e punësimit, thanë të hënën Mehmet Bardhi, kryetar i Lidhjes Demokratike në Mal të Zi (LDMZ) dhe Sulo Mustafic, zëdhënës i Partisë Boshnjake. Sipas Bardhit,të kërkosh punë, paraprakisht duhet të jesh apo të bëhesh anëtar i Partisë Demokratike të Socialistëve në pushtet. “Në shkallë republike, shqiptarët marrin marrin pjesë me 7 për qind. Por, ky nivel i përfaqësimit mungon në
shërbimet publike, polici, gjykatë.Pushteti malazias, shqiptarët i ka larguar nga integrimet evropiane.
Në qeveri është vetëm një shqiptar,anëtar i partisë në pushtet.Mirëpo, sa është ai përfaqësues autentik i shqiptarëve”, tha Mehmet Bardhi. Të njëjtën ankesë kanë edhe përfaqësuesit e pakicës boshnjake në Mal të Zi. Mbi bazat e regjistrimit të popullsisë në vitin 2003, në Mal të Zi komuniteti boshnjak merr pjesë me 9.4 për qind. Zëdhënësi i Partisë Boshnjake, Sulo Mustafic, thotë se është shumë vështirë të gjesh punë në Mal të Zi nëse je pjesëtar i një pakice. Megjithatë, ai shpreson se strategjia e politikës së zhvillimit të pakicave në Mal të Zi, të cilën po e përgatit Ministria mbi të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave, do ta zgjidhë këtë proble.

Gazeta Express

1