Protesta paqësore në Podgoricë: “Koha është për drejtësi”

May 13, 2008   | Politika, Shtypi / Mediji

FERHAT DINOSHA_001Organizatorë:Subjektet politike shqiptare që veprojnë në Malësi
Për LD në MZ Nikollë Camaj, Për UDSH-në Ferhat Dinosha, Për ASH-re Vasel Sinishtaj

Podgoricë:Në protesten o sotme para ndërteses së gjyqit të lart në Podgoricë, përfaqësuesit e partive politke shqiptare që veprojnë në Malësi (LD, UDSH, ASH) dhe familjarët e të arrestuarve në akcionin “Fluturimi i Shqiponjës” deklaruan se do të vazhdojnë me protesta në rast se nuk do të fitojnë përgjigje në kërkesat e tyre. Një ndër kërkesat është që të ndalin procesi gjyqësor dhe të u mundësohet të arrestuarve të mbrohen nga liria (kërkesat mund ti lexoni në shkrimin e djeshëm nga protesta në Tuz kliko).
Gjatë protestës paqësore organizatorët kërkuan që të zbardhet sjedhja e policëve gjat akcionit “Fluturimi i Shqiponjës”.
Kryetar i Alternativës Shqiptare z. Vasel Sinishtaj përkujtoi se policët tejkaluan kompetencat e tyre gjat arrestimeve.
– Ky proces gjyqësorë po zgjat teper shumë në shtetin të cilin ne shqiptarët e dham voten e cila i dha pavarësine këti shteti. Nuk është veç pavarësia e rëndësishme por edhe demokracia dhe drejtësia e shtetit. Nëse këto mungojnë, atëherë as nuk na duhet ky shtet – deklaroi Sinishtaj.

Duke përkujtuar se kaloi mjaft kohë nga akcioni “Fluturimi i Shqiponjës” kryetari i Unionit Demokratik të Shqiptarëve z. Ferhat Dinosha thot se ka ardhur koha të dihet e verteta e këti akcioni. Ai në emër të organizatorit këroi të vertetën e plot e të arrestuarve.
– Për këtë do të kërkojmë ndihmen e faktorit të huaj, e sidomos atij amerikan pasi në mes të arrestuarve ka edhe shtetas amerikan. Do të punojmë në mënyrë që mos të luhasim marrdhënjet në mes popujve në Mal të Zi.
E verteta e plotë do ta ndihmoj këtë – deklaroi Dinosha.

/Vijesti/MALESIA.ORG

SHIKO FOTOGRAFIT E PROTESTËS NGA WWW.MALSIA.ORG/

Next
1 2 3 4