Filloi sezoni turistik në Ulqin

June 30, 2008   | Shtypi / Mediji, Turizmi / Turizam

plazhi vogel_ulqinArrijnë turistët e parë
Të gjithë në Ulqin janë në ankth për suksesin e këtij sezoni turistik gjë që është e natyrshme për një qytet që e ka të lidhur jetën dhe të ardhmen me zhvillimin e turizmit.
Pas ditëve me shi, ditët e mira me diell kanë sjellë turistët e parë në Ulqin. Dhe duket se ka qenë pikërisht koha e ndryshueshme që ka ndikuar në vonesën e ardhjes së turistëve të parë në krahasim me vitet e kaluara.
Fillimi i sezonit turistik nuk është edhe aq premtues edhe pse askush në Ulqin nuk e din numrin e saktë të turistëve që aktualisht pushojnë në këtë qytet. Përkundër premtimeve dhe besimit të zyrtarëve lokalë për suksesin e këtij sezoni, askush nuk mund të thotë me saktësi se çfarë do të jetë ai. Prandaj është edhe i kuptueshëm ankthi i qytetarëve të Ulqinit për suksesin e këtij sezoni duke ditur se kemi të bëjmë me një qytet që e ka të lidhur jetën dhe të ardhmen me zhvillimin e turizmit.Plazha vogel Ulqin_mala plaza Ulcinj
Ankthi i ulqinakëve lidhet edhe me ndikimet që do të kenë zhvillimet e përgjithshme botërore, si inflacioni në nivel botëror, rritja e çmimeve të shumë mallrave, në radhë të parë e naftës, por edhe faktorë të tjerë të karakterit vendor, si vendosja e pagesës së taksës ekologjike për të gjitha makinat që hyjnë në Mal të Zi.
Në aspektin e ofertës turistike sivjet nuk ka ndonjë ndryshim të madh. Për dallim nga viti i kaluar, në Ulqin është rritur numri i kapaciteteve në sektorin privat, kurse në sektorin hotelier mendohet që kapaciteti të jetë zvogëluar. Shumë hotele që dikur ishin simbol të turizmit të Ulqinit, sot ose nuk ekzistojnë ose nuk funksionojnë. Kështu për shembull, hoteli “Galeb” është prishur fare dhe sivjet nuk do të presë turistë.
Plazha vogel Ulqin_mala plaza Ulcinj1Ndryshe nga kjo, plazhet e Ulqinit për çdo vit avancojnë në shërbimin e tyre. Këtë e dëshmon më së miri edhe numri i plazheve që janë bartëse të flamurit të kaltër, simbol i cilësisë së lartë.
Sa i përket çmimeve, nisur nga rritja e përgjithshme e të gjitha çmimeve dhe shërbimeve, çmimet e sivjetshme pritet të pësojnë rritje të vogël në krahasim me vitin e kaluar.
Përkundër problemeve të shumta, Ulqini ofron mundësi të shumta për tzu dëfryer dhe për të kaluar pushimet verore.
Gjithsesi, Ulqini e pret këtë sezon turistik në pritje të privatizimeve të mëdha që janë paralajmëruar të ndodhin në Plazhin e Madh, Ada dhe Valdanos.
Koha Javore


Apatin, Aran?elovac, ?uprija, ?a?ak, ?apljina, ?itluk, Šabac, Šipovo, Široki Brijeg, Žep?e, Živinice, Ba?ka Palanka, Banja Luka, Banovi?i, Be?ej, beograd, Biha?, Bijeljina, Bor, Bor?a, Bosanska Gradiška, Bosanska Krupa, Bosanski Šamac, Bosanski Brod, Bosanski Novi, Br?ko, Bužim, Bugojno, Cazin, Crna Gora, Derventa, Doboj, Donji Vakuf, Drvar, Dubrovnik, Fo?a, Fojnica, Glamo?, Goražde, Gornji Milanovac, Gornji Vakuf, gostivar, Gra?anica, Grada?ac, Gradiska, Grahovo, Hadži?i, Ilidža, In?ija, Jablanica, Jagodina, Jajce, Kakanj, Kalu?erica, Kikinda, Klju?, Konjic, Kotor Varoš, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Kula, Kupres, Laktaši, Lazarevac, Leskovac, Livno, Ljubinje, ljublana, Ljubuški, Loznica, Lukavac, Maglaj, Mladenovac, Modri?a, montenegro erlajnz, mostar, Mrkonji? Grad, Neum, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Novi Travnik, Obrenovac, Odžak, ohrid, Orašje, Pale, Pan?evo, Para?in, Pirot, Požarevac, Podgorica, Priboj, Prijedor, Prokuplje, Prozor, pula, rijeka, Ruma, Sanski Most, Sarajevo, Senta, serbija, sibenik, skopje, Smederevo, Smederevska Palanka, Sokolac, Sombor, split, Srebrenica, Srebrenik, Sremska Mitrovica, Stolac, Struga, Subotica, Temerin, Tesli?, tetovo, Travnik, Trebinje, tuzla, Užice, ulcinj, Valjevo, Velika Kladuša, Višegrad, Visoko, Vitez, Vogoš?a, vojvodina, Vranje, Vršac, Vrbas, zadar, Zagreb, Zaje?ar, Zavidovi?i, Zenica, Zrenjanin, Zvornik,copacabana ulcinj, hôtels, hotel ulqin, Kosova, Mali i Zi, Maqedonija, Montenegro, montenegro tourisme plage, montenegro ulcinj, Shpallje Falas, Shpallje Falas per shitjen e shtepis se juaj, Shpallje Falas per villat e juaj, Shpallje Falas Real Estate, Shpallje Falas turistike, shqiperija, tourisme, Ulci?, ulcinj, ulqin, ulqin hotel, ulqini, ulqini 2007,Ada Bojana, Alba?czyk, Cita di Dolcino, Copacabana, Czarnogóra, Czarnogórzec, Don Kichota, Ma?a Pla?a, Mandra, MIGUEL DE SERVANTES, pó?wyspy Marjan, Pla?a Valdanos, Rzeka Bojana, Shas / Šas / Sva?, Ulci?, Ulcinjsk? Riwier?, Wielka Pla?a, Wyspa Bojana,GORA,??????????,???????,??????????, ?erná Hora,TO ULCINJ / ULQIN,MONTENEGRO, Czarnogóra, Muntenegru, ????? ????, Montenegró,villa à louer à ulcinj, location de vacance, location saisonnières, louer villa,location de vacance, Locations vacance, hébergements vacances, locations villa, logements de vacances, location maison avec piscine, Location vacance, locations de vacance, hébergements de vacances, location villa, locations entre particulier, logements vacance, vacances à Monténégro - location à Ulcinj ,location de bigorre.