Gradona?elnik opštine Ulcinj u posjeti libanu

October 17, 2008   | Politika, Shtypi / Mediji

Ulcinj magnet za Bejrut
Ulcinj – Gradona?elnik Ulcinja Gzim Hajdinaga sa saradnicima boravio je u trodnevnoj radnoj posjeti Bejrutu gdje je sa po?asnim konzulom Crne Gore u Libanu i uglednim biznismenom iz tog grada Mervanom Kebeom, razgovarao o uspostavljanju saradnje u oblasti turizma, izgradnji objekata, razvoju infrastrukture i projektovanju enterijera i eksterijera.
– U kvalitet i ozbiljnost poslovanja konzulove korporacije, delegacija iz Ulcinja uvjerila se prilikom obilaska nekoliko turisti?kih rezorta i stambeno-poslovnih zgrada u njegovom vlasništvu. Kebe je naglasio da je Crna Gora izuzetno atraktivna za ulaganje, a posebno opština Ulcinj – isti?e se u saopštenju iz Hajdinaginog kabineta.
Dodaje se da je Hajdinaga, zahvaljuju?i se na srda?nom prijemu, doma?ine upoznao sa investicionom klimom u Crnoj Gori i Ulcinju, razvojnim projektima najjužnije opštine i mogu?nostima ulaganja u turizam i infrastrukturu.
– Tokom radnih sastanaka, Hajdinaga i Kebe razmijenili su nekoliko interesantnih projekata i ideja i dogovorili se da se angažuju na njihovoj realizaciji. Tako?e, razgovarano je i o mogu?nostima doniranja izgradnje objekata od opšteg zna?aja u opštini Ulcinj. Kozul Kebe je objasnio da u zemljama Bliskog i Srednjeg istoka postoje fondovi za tu namjenu i obe?ao da ?e iskoristiti svoj ugled i uticaj da Ulcinju pomogne i u tom pravcu – zaklju?uje se u saopštenju.
S.A.
Izvor / Vijesti

KRYETARI I KOMUNËS SË ULQINIT GËZIM HAJDINAGA QËNDROI NË VIZITË PUNE NË LIBAN

Diskutohet për jetësimin e disa projekt-ideve

Kryetari i Komunës së Ulqinit, Gëzim Hajdinaga dhe bashkëpunëtorët e tij qëndruan gjatë javës së kaluar për një vizitë pune në Liban. Vizita u inicua nga Konsulli i Nderit i Malit të Zi në Liban, Mervan Kebe, i cili është njëkohësisht edhe afarist i njohur në Bejrut.
Z. Kebe duke i uruar mirëseardhje kryetarit Hajdinaga foli për aktivitetet e kompanisë që drejton, të cilat janë të fokusuara në fushën e turizmit, ndërtimtarisë, infrastrukturës si dhe çështjeve të projektimit dhe enterierit. Ai nënvizoi se vend tërheqës dhe atraktiv për investime është edhe Mali i Zi e veçmas komuna e Ulqinit.
Ndërkaq kryetari i Komunës së Ulqinit, Gëzim Hajdinaga, duke i falënderuar mysafirët për pritjen e ngrohtë dhe miqësore i njoftoi ata më për së afërmi me investimet që priten në komunën tonë me theks të veçantë në fushën e turizmit dhe infrastrukturës.
Në deklaratën për media të Kabinetit të kryetarit të Komunës së Ulqinit thuhet se gjatë bisedës z.Hajdinaga dhe Konsulli Kebe shkëmbyen disa projekt-ide interesante dhe folën për jetësimin e tyre.
Nga ana tjetër, z. Kebe preku edhe çështjen e mundësisë së donacioneve për disa objekte të interesit të përgjithshëm në Ulqin, duke nënvizuar se në shtetet e Lindjes së Mesme ekzistojnë një sërë fondesh të dedikuara për këto qëllime dhe se ai do të angazhohet personalisht në këtë drejtim.

(Kohapress)