U Tuzima ju?e otvorena medresa – prva islamska ustanova u Crnoj Gori
Me?uvjerska tolerancija – zalog za zajedni?ku budu?nost – Otvaranje Medrese je novi doprinos kvalitetnim odnosima Crne Gore i islamske zajednice u Crnoj Gori, koji su, poštuju?i odvojenost vjere i države, uvijek djelovali u funkciji afirmacije me?ukonfesionalne, me?unacionalne i me?ukulturalne saradnje, svjesni da je ta vrijednost, naslije?ena iz naše istorije, sjajna zaloga za zajedni?ku budu?nost, istakao crnogorski predsjednik Filip Vujanovi? Podgorica, 5. decembra – U Tuzima je danas sve?ano otvorena Medresa, prva islamska... Vazhdo

December 15, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on U Tuzima ju?e otvorena medresa – prva islamska ustanova u Crnoj Gori
Tags: , , ,

Inaugurimi i Medresesë në Milesh
Në emër të Zotit një, mëshiruesit, mëshirëbërësit Javën e shkuar në Milesh, afër Tuzit, (në ftesa është thënë në Podgoricë!), është inauguruar Medreseja, si shkollë e mesme fetare, kuptohet për nxënës të besimit islam. Ky autor, me gjithë ftesën që ka patur, për shkak të obligimeve të marra më parë për atë ditë, nuk ka qenë në këtë manifestim dhe nuk mund të merret me anën organizative të tij. Nga ana tjetër, duke qenë njëri prej liderëve politikë shqiptarë, ai nuk ka të drejtë kushtetuese,... Vazhdo

December 15, 2008  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Inaugurimi i Medresesë në Milesh
Tags: , , , ,

Mali i Zi aplikoi sot anëtarësim në Bashkimin Evropian
Në një ceremoni të veçantë që u zhvillua në pallatin presidencial francez ne Paris, kryeministri i Mali të Zi Millo Gjukanoviç i dorëzoi zyrtarisht Presidentit francez Nicolas Sarkozy, njëkohësisht President i këshillit evropian të BE-së, aplikimin për anëtarësimin e vendit të tij në Bashkimin Evropian. “Komisioneri Olli Rehn në këtë moment po merr pjesë në takimin e Presidentit Sarkozy me Kryeministrin e Malit të Zi Gjukanoviç në pallatin e Elizesë në Paris. Në takimin që filloi në mesditë Kryeministri... Vazhdo

December 15, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Mali i Zi aplikoi sot anëtarësim në Bashkimin Evropian
Tags: , , , ,

Ulcinj: Porodice Rudovi? i Deli? traže od države da im vrati imovinu predaka – Video
Ulcinj – Stare ulcinjske familije Rudovi? i Deli?, koje u sporu sa državom pred Komisijom za povra?aj i obešte?enje i Ministarstvom finansija pokušavaju da vrate imovinu u Štoju oduzetu 1950. godine, strahuju da bi od cijelog posla korist mogla da imaju tre?a lica. Atraktivni posjed u zale?u Velike plaže, kako je kazao jedan od nasljednika bivših vlasnika Peko Rudovi?, na meti je „Ulcinjske rivijere“ koja, prema njegovim rije?ima, tu imovinu tretira kao svoju. – I bivše rukovodstvo Ulcinjske rivijere govorilo je... Vazhdo
Kadetët e “Besës” fitues të Kupës
Garuesit e ekipit të “Besës” në garat për Kupën e Malit të Zi arritën të fitojnë gjithsejt 30 medalje. Prej tyre, 15 të arta, 9 të argjendta dhe 6 të bronzta. Andaj, me të drejtë mund të konstatohet se ekipi “Besa” nga Tuzi e mbylli edhe këtë vit me suksese të mëdha, duke dëshmuar se ajo po e vazhdon traditën, si njëri ndër ekipet më të suksesshme në Federatën e Taekwondo-së së Malit të Zi. Gjatë fundjavës së kaluar, Federata e Taekwondo-së së Malit të Zi organizoi në sallën... Vazhdo

December 15, 2008  :: Sporti / Sport :: Komente (2)
Tags: , ,

KT “Ulqini” ndër më të mirët
Të dielën në podgoricë u mbajt kupa e malit të zi në taekwondo për pionierë, kadetë, juniorë dhe seniorë Në renditjen e përgjithshme “Ulqini”-t i takoi vendi i dytë në kategorinë e kadetëve, ndërsa vendi i tretë në kategoritë e pionierëve, juniorëve dhe seniorëve. Arijeta Zatoviq u shpall kampione e dyfishtë e Malit të Zi, në kategorinë e juniorëve dhe atë të seniorëve. Klubi i Taekwondosë “Ulqini” dëshmoi edhe një herë se është njëri ndër klubet më të mirë në këtë sport... Vazhdo

December 15, 2008  :: Sporti / Sport :: Comments Off on KT “Ulqini” ndër më të mirët
Tags: , ,

Tv “Teuta” dhe KB “Ulqini” bën aksion humanitar që tejkaloi parashikimet
Organizatorët e këtij aksioni kanë thënë se janë tejet të kënaqur me pjesëmarrjen e firmave nga Ulqini që, sipas tyre, i ka tejkaluar parashikimet. Edhe drejtuesit e Shtëpisë së Fëmijëve “Mlladost” kanë shprehur kënaqësi dhe fjalë falënderimi për këtë aksion humanitar. Televizioni “Teuta” dhe Klubi i Basketbollit “Ulqini” organizuan në prag të festave të fundvitit aksionin humanitar në ndihmë të Shtëpisë së Fëmijëve “Mlladost” në Bijellë. Në aksion kanë... Vazhdo

December 15, 2008  :: Shoqëria / Društvo :: Komente (1)
Tags: , ,

Mali i Zi i përkshtuar ndaj të drejtave të njeriut dhe pakicave
Podgoricë – Ministri për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave Fuad Nimani ka pritur të premten ministrin shtetëror të Republikës së Turqisë Mustafa Said Yaziciglu. Në kumtesën për opinion të lëshuar nga Qeveria e Malit të Zi thuhet se “në bisedë janë theksuar rezultatet të cilat i ka arritur Mali i Zi në planin e mbrojtjes së të drejtave të njeriut dhe pakicave”. Ministri Nimani i ka njohur mysafirët me projektet të cilat i ka realizuar Ministria për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut... Vazhdo

December 15, 2008  :: Politika :: Comments Off on Mali i Zi i përkshtuar ndaj të drejtave të njeriut dhe pakicave
Tags: , , ,

Nimani: Ligji duhet të avancojë përdorimin e simboleve nacionale
Ulqin – Ministri për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave Fuad Nimani thotë se kjo ministri është duke punuar për ndryshimin e Ligjit mbi përdorimin e simboleve nacionale dhe ka shprehur besimin se kjo do të bëhet së shpejti. Deklarata e ministrit Nimani është bërë gjatë një vizite në Ulqin, të premten më 28 Nëntor, ditë të cilën shqiptarët e festojnë si Dita e Flamurit. Ministri Nimani ka thënë se ndryshimet në Ligj kanë për qëllim avancimin e përdorimit të simboleve kombëtare. Ai ka... Vazhdo

December 15, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Nimani: Ligji duhet të avancojë përdorimin e simboleve nacionale
Tags: , , ,

Crna Gora potpisala Sporazum o statusu snaga u okviru PzM
Crna Gora potpisala je danas u Vašingtonu SOFA sporazum u oviru programa Partnertsvo za mir, odnosno multilateralni sporazum izme?u država NATO i zemalja ?lanica Partnerstva o statusu njihovih snaga. Danas potpisanim sporazumom reguliše se status stranih jedinca dok se nalaze na teritoriji neke druge države i izme?u ostalog omogu?ava sprovo?enje zajedni?kih vojnih vježbi I obuke ?lanica NATO i zemalja u programu Partnesrtvo za mir. Tako?e se pruža odre?ena zaštita crnogorskim snagama u ostalim zemljama, partnerima Alijanse. Sporazum... Vazhdo

December 14, 2008  :: Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Crna Gora potpisala Sporazum o statusu snaga u okviru PzM
Tags: , , ,

Page 11 of 211« First...910111213...203040...Last »