Qasje
A ka shpresë për ne? “Çka është ajo me të cilën e kemi borxhuar ne botën?” Cili është imazhi ynë pozitiv në botë? Special, i yni, i shqiptarëve në Mal të Zi. Gjithmonë, dikush tjetër, na e ka fajin. Nëse do tzi kthehemi shembullit të përmendur të Italisë”, konstatojmë me ofshamë që do të duhej të na Vazhdo  Vazhdo

January 2, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Qasje
Tags: , , , , , , , , ,

Te drejtat e pakicave në ambientin e kushtetutes se re në Mal të Zi
Integrimet pa asimilim, midis dëshirës dhe realitetit Podgoricë – Më 13 e 14 dhjetor, në Podgoricë, u mbajt tryeza e rrubullaktë, në temën “Të drejtat e pakicave në ambientin e Kushtetutës së re”, me ç’rast u trajtuan shumë aspekte të realizimit të këtyre të drejtave, jo vetëm nga aspekti formal por edhe ai praktik. Siç dihet, Mali i Zi është i njohur për miratimin e Ligjeve që janë në harmoni me normat ndërkombëtare, mirëpo, po ashtu, është i njohur edhe për Vazhdo  Vazhdo

January 2, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Te drejtat e pakicave në ambientin e kushtetutes se re në Mal të Zi
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

U Ulcinju izabrani najbolji sportisti
Anel i Dženeta Ulcinj – Novinari i nekoliko veterana iz najjužnijeg grada Crne Gore izabralo je najbolje sportiste u 2007. godini. ?lanovi Karate kluba Albulena Anel Beganovi? i Dženeta Vu?i? dobili su najviše glasova u izboru za sportistu, odnosno sportistkinju Ulcinja. Za najboljeg trenera izabran je Vazhdo  Vazhdo
U Ulcinj otvorena škola italijanskog jezika
Ulcinj, 8. decembra- Ulcinj je danas dobio jednu zna?ajnu kulturno- obrazovnu instituciju. U centru ovog grada, pored Doma kulture, sve?ano je otvorena škola italijanskog jezika “Dante Aligijeri”. To je rezultat inicijative Rotari kluba Ulcinj i Crnogorsko italijanskog kulturnog udruženja “Dante Aligijeri”, koji su, sa prijateljima iz Rima, realizovali ovaj zna?ajan projekat. -Rotori klub je pokrenuo inicijativu sa svojim prijateljima iz Italije za Vazhdo  Vazhdo
Izložba slikara iz Ulcinja otvorena sino? u be?koj galeriji “Vonpark Alt-erla”.
Moderno slikarstvo Crne Gore Predsjednik 23. be?kog okruga Manfred Vurm ukazao je na dugogodišnju odli?nu saradnju njegove opštine sa Ulcinjem i najavio da ?e be?ki okrug i Ulcinj na prolje?e potpisati sporazum o saradnji Be?, 11. decembra (Tanjug) – U Be?u je, u prisustvu gradona?elnika Ulcinja Gzima Hajdinage, otvorena izložba “Moderno slikarstvo Crne Gore”. Izložba na kojoj su umjetnici iz Ulcinja prikazali svoja djela otvorena je sino? u be?koj galeriji “Vonpark Alt-erla”. Vazhdo  Vazhdo
Predstavnici crnogorske Vlade i Svjetske banke u Vili Gorica potpisali ugovore o kreditiranju
Za razvoj turizma 19 miliona dolara Za turizam obezbije?eno 10 miliona dolara a za snabdijevanje elektri?nom energijom devet miliona. Crna Gora ima potencijal i neophodne pretpostavke da održi dinami?nu stopu rasta i poboljša standard gra?ana, ocijenio predstavnik Svjetske banke.Održivi razvoj turizma u Crnoj Gori i kvalitetnije Vazhdo  Vazhdo
U bën 9 vite pa motren tonë Tranajfile Buriqin
E kobshme ishte ajo ditë dhjetori që na ndau fizikisht nga ti, duke hapur një plagë të pashërueshme në zemrat tona. O Zot, u bën 9 vite, sa 1 shekull, dhembje e pikëllim në zemrat tona. Asnjëherë nuk u pajtuam se ti nuk je më në mesin tonë. Pesha e dhembjes dhe malli për ty na rëndojnë çdo ditë e më shumë. Vdekja jote na i theu zemrat, na i lëndoi shpirtrat dhe çdo dhjetor që vjen sjell përkujtimin për ty. Ditët po kalojnë e malli për ty veç po rritet. Gjithmonë do të jesh në mesin tonë. Paqja dhe mëshira... Vazhdo

January 2, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on U bën 9 vite pa motren tonë Tranajfile Buriqin
Tags:

Page 211 of 211« First...102030...207208209210211