Në QKI “Malësia” në Tuz u shfaq drama “Nirvana”- Video
Reminishencë mbi ekzodin, humbjen, vetminë… Para një numri të madh auditoriumi nga Malësia, të hënën në QKI “Malësia” në Tuz, Teatri Kombëtar nga Prishtina shfaqi dramën “Nirvana”, apo ndryshe e quajtur “Rruga e shpirtit”, e cila u mirëprit mjaft mirë dhe u vlerësua lart nga shikuesit e pranishëm. Drama “Nirvana” i takon zhanrit të teatrit të poezisë, e cila pretendon surealizmin skenik. Shfaqja në fjalë mbështetë tezën e Nices- përjetimin Dionisian, ringritjen... Vazhdo

November 10, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Në QKI “Malësia” në Tuz u shfaq drama “Nirvana”- Video
Tags:

Ministria dhe këshillat të gatshme të bashkëpunojnë
Ministri për mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe pakicave u takua me kryetarët e këshillave nacionale të pakicave në Mal të Zi Podgoricë – Ministri për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, Fuad Nimani, priti të martën kryetarët e këshillave nacionale të pakicave në Mal të Zi. Në takim morën pjesë kryetari i Këshillit Nacional Boshnjak, prof. Dr. SherboRastoder, kryetari i Këshillit Nacional Shqiptar, Tahir Tahiri, kryetari i Këshillit Nacional Musliman, Sabrija Vuliq, kryetari i Këshillit... Vazhdo

November 10, 2008  :: Politika :: Comments Off on Ministria dhe këshillat të gatshme të bashkëpunojnë
Tags:

Arta Dobroshi magjeps adhuruesit e kinematografisë Evropiane
Aktorja shqiptare nga Prishtina, Arta Dobroshi, e cila fitoi famë ndërkombëtare me rolin kryesor në filmin e vëllezërve  Dardenne “Heshtja e Lornës”, ishte dje në shfaqjen e këtij filmi në Hampstead të Londrës organizuar nga ‘’Al Jazeera English’’.  Është fjala për programin televiziv të ‘’Al Jazeera English’’, “The Fabulous Picture Show”, që organizohet në kinemanë “Everyman Cinema Club” dhe ka për qëllim që të sjellë aktorë dhe regjisorë para publikut në një atmosferë interaktive. ... Vazhdo

November 10, 2008  :: Zbavitje / Zabava :: Comments Off on Arta Dobroshi magjeps adhuruesit e kinematografisë Evropiane
Tags:

Mali i Zi sivjet ka fituar 500 milionë euro nga turizmi
Të ardhurat e përgjithshme të turizmit malazez në 10 muajt e parë të këtij viti kanë arritur deri në 500 milionë euro, që është për 10,76 për qind më shumë se periudha e njëjtë e vitit të kaluar. Këtë e lajmëroi ministri malazez i Turizmit dhe Mjedisit Jetësor, Predrag Neneziq. Malin e Zi prej fillimit të këtij viti e kanë vizituar 1,13 milionë turistë, prej të cilëve një milionë të huaj, që është për 4,8 për qind më shumë se periudha e njëjtë e vitit të kaluar. Sipas të dhënave të Ministrisë... Vazhdo

November 10, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Mali i Zi sivjet ka fituar 500 milionë euro nga turizmi
Tags:

Crna Gora 11. decembra podnosi aplikaciju za ?lanstvo u EU?
PODGORICA – Crnogorska Vlada ?e aplicirati za status kandidata za ?lanstvo u EU prije 18. decembra kada je predvi?ena sjednica klju?nog tijela briselske administracije –Evropskog savjeta–potvr?eno je Republici u državnom vrhu. Izvor lista iz državnog vrha je saopštio da je najvjerovatniji datum podnošenja zahtjeva za ?lanstvo 11. decembar, kada bi nakon sjednice Vlade trebalo da bude objelodanjeno pismo odnosno namjera o aplikaciji. – Politi?ka odluka o aplikaciji je donijeta i mi ?emo to uraditi prije sjednice Evropskog... Vazhdo

November 10, 2008  :: Politika :: Comments Off on Crna Gora 11. decembra podnosi aplikaciju za ?lanstvo u EU?
Tags: ,

Gvozdenovi? na WTM-u predstavlja projekat Velika plaža – Video
LONDON – Delegacija Ministarstva za ekonomski razvoj, koju predvodi ministar Branimir Gvozdenovi?, predstavi?e na turisti?kom sajmu World Travel Market (WTM) koji po?inje danas u Londonu projekat Velika plaža, kao i o?ekivanja i planove vezane za tu investiciju. Na sajmu koji traje do srijede pet finalista u takmi?enju za najbolje plansko rješenje Velike plaže drugi put ?e se predstaviti ?lanovima žirija. »Nakon toga bi?e izabran pobjednik koji ?e biti proglašen sjutra na konferenciji za novinare«, najavljeno je iz Ministarstva... Vazhdo

November 10, 2008  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Gvozdenovi? na WTM-u predstavlja projekat Velika plaža – Video
Tags: ,

Gazetarët dhe politika në Mal të Zi – Video
Tundimi i politikanit dhe mediat në gjuhën shqipe Kualifikimet emocionale dhe deri diku euforike të z.Dinosha janë të ngjashme me recidivat e mendësisë lokaliste dhe krahinore ku njerëzit ndahen në dy kategori stereotipe: në atë patriotike dhe tradhtare, duke përjashtuar çdo kategori tjetër që duhet të jetë pjesë e një shoqërie me prirje qytetëruese. Tundimi për t`i kritikuar mediat ose për t`i vënë nën kontrroll ato nuk është asgjë e re. Kjo është praktikë e një mentaliteti të trashëguar nga e kaluara,... Vazhdo

November 10, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Gazetarët dhe politika në Mal të Zi – Video
Tags: ,

Ulcinj:Nemaju signala, a traže od njih da pla?aju pretplatu
Predsjednik NVO “Kaljaja” Ismet Karamanaga optužio je Agenciju za radio-difuziju da nezakonito ubira RTV pretplatu od mještana Starog grada i ve?eg dijela Ulcinja. “Pozivaju?i se na vaše tvrdnje o zakonski regulisanoj obavezi svakog gra?anina Crne Gore da pla?a TV pretplatu, u ime Društrva prijatelja Starog grada, izrašavam protest i neslaganje sa vašom odlukom. Naši ?lanovi žive i rade u Starom gradu i uglavnom samo povremeno, kao i ve?ina Ulcinjana, posebno u ljetnjem periodu, ne može da prati vaš program. Na osnovu... Vazhdo

November 10, 2008  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Ulcinj:Nemaju signala, a traže od njih da pla?aju pretplatu
Tags: , ,

Kumtesë për opinion e Forcës së re demokratike
A është Ligji zgjedhor manipulim i pushtetit? Edhe pse deri në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të vitit 2009 ka mbetur edhe një vit, pushteti aktual nuk është duke u treguar aktiv lidhur me harmonizimin e ligjeve përkatëse me Kushtetutën e re të Malit të Zi. Fjala është për Ligjin zgjedhor për zgjedhjen e këshilltarëve dhe deputetëve i cili është dashur të punohet më heret nga Sekretariati ligjdhënës i Kuvendit të Malit të Zi. Por deri më tash nuk kemi asnjë informacion konkret se a është punuar ndonjë... Vazhdo

November 10, 2008  :: Politika :: Comments Off on Kumtesë për opinion e Forcës së re demokratike
Tags:

Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani primio predsjednike savjeta manjina u Crnoj Gori
Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani primio je danas predsjednike savjeta manjina u Crnoj Gori – predsjednika Bošnja?kog savjeta prof. dr Šerba Rastodera, predsjednika Albanskog savjeta Tahira Tahirija, predsjednika Muslimanskog savjeta Sabriju Vuli?a, predsjednika Hrvatskog savjeta dr. Miroslava Mari?a i predsjednika Romskog savjeta Isena Gašija. Razgovor je bio posve?en pitanjima rada i finansiranja savjeta, te projektima koje Ministarstvo za zaštitu ljudskih i manjinskih prava namjerava da realizuje... Vazhdo

November 10, 2008  :: Politika :: Komente (1)
Tags:

Page 41 of 211« First...102030...3940414243...506070...Last »