Ferhat Dinosha:Koha ka dëshmuar politikën e drejtë të UDSH-së (2)
Koha javore: E njihni, domethënë e pranoni Ju z. Dinosha si institucion Këshillin Nacional Shqiptar? F. Dinosha: Ne jemi angazhuar të parët për Këshillin Nacional të Shqiptarëve dhe natyrisht se prodhimi i bërë është de facto, diçka që ka ndodhur. Tjetër është se jemi të pakënaqur me kombinatorikën e cila ka pasuar. Por si institucion ne do ta njohim. Edhe nëse nuk marrim pjesë në këto kushte në Këshill, ne si institucion do ta njohim për arsye se e dimë se është i nevojshëm për shqiptarët. Koha javore:Ju... Vazhdo

October 12, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ferhat Dinosha:Koha ka dëshmuar politikën e drejtë të UDSH-së (2)
Tags: , , ,

Strategija turizma: Greenfield projekti do 2017. vrijedni 8 milijardi eura
PODGORICA – Razvoj turizma u Crnoj Gori u narednom periodu bi?e ubrzan kroz greenfield projekte, a vrijednost onih koji ?e biti završeni do 2017. godine iznosi više od osam milijardi EUR. U dokumentu Politike i strategije razvoja turizma do 2020 godine, navodi se da ?e u Crnoj Gori tokom naredne godine po?eti gradnja osam grinfild projekata, dok je izgradnja Porto Montenegra ve? po?ela. Najvrijedniji projekat je valorizacija Velike plaže, koja ?e iznositi 3,5 milijardi EUR, a trebalo bi da bude završena 2017. godine. Projekat... Vazhdo

October 12, 2008  :: Ekonomia / Ekonomija, Shtypi / Mediji, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Strategija turizma: Greenfield projekti do 2017. vrijedni 8 milijardi eura
Tags:

Homazh për Fiqri Hasanagën
Violina e parë e kllapës së Ulqinit Fiqoja rrjedh nga një familje qytetare me traditë ulqinake. Kjo familje për vite me radhë është marrë me krijimtari, qoftë humor apo muzikë. Edhe Fiqoja këtë e trashëgoi nga të parët e tij, posaçërisht nga gjyshi i tij – Cafi i Hasanagës, i cili në Ulqin edhe sot përmendet me respekt të posaçëm si bejtexhi me namë. Shumë herë edhe Fiqoja është përgjigjur me humor. Ishte ky një humor i lehtë joofendues. Për Fiqon mund të thuhet, padyshim, se ka qenë njeri i rrallë,... Vazhdo

October 12, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Homazh për Fiqri Hasanagën
Tags: ,

Bardhi- Siništaj:Zadovoljni nakon crnogorskog priznanja Kosova
Stabilnost u regionu ?e, nakon crnogorskog priznanja Kosova, biti oja?ana, a Crna Gora i Kosovo ?e dobro sara?ivati, ocijenjeno je sino? u Albanskoj alternativi (AA) i Demokratskom savezu (DS). Funkcioner AA Vaselj Siništaj smatra da ?e i Crna Gora i Srbija imati benefite od nezavisnosti Kosova. – Poboljša?e se stabilnost i regiona, prije svega, a doprinije?e i stabilnosti u novim strukturama Srbije da i one, koliko je sjutra, urade nešto sli?no i ozvani?e realno stanje – kazao je Siništaj. Predsjednik DS Mehmet Bardhi... Vazhdo

October 12, 2008  :: Politika :: Comments Off on Bardhi- Siništaj:Zadovoljni nakon crnogorskog priznanja Kosova
Tags: ,

Libri nga Hajro Ulqinaku,”Barka me visare”
Libri përmban 25 tregime me motive nga deti e që pa dyshim janë shumë joshës për lexuesit tanë të vegjël. Autori e njeh mirë jetën e njerëzve të bregdetit e veçmas shpirtin e etur të fëmijëve kurreshtarë, të etur për tema me motive dhe ide nga deti, bregdeti, ishujt, thesaret, piratët, peshkimi, ullishtat mijëvjeçare, etj. Ende nuk ka mbaruar viti kalendarik dhe nga Asociacioni “Ulqini” nga Ulqini doli në treg dhe një libër me shumë rëndësi, i pesti me radhë këtë vit. Bëhet fjalë për botimin... Vazhdo

October 12, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Libri nga Hajro Ulqinaku,”Barka me visare”
Tags: , ,

U Ulcinju sino? otvoren ekskluzivni hotel Otrant
Ulcinj – Ekskluzivni hotel „Iberostar Otrant Beach“ otvoren je sino? u Ulcinju. Rije? je o bivšem hotelu „Otrant“ koji sada ima ?etiri zvjezdice, 124 dvokrevetne sobe, osam apartmana, SPA centar, bazene, restorane raznih svjetskih kuhinja, barove i brojne druge elitne sadržaje. Hotel pripada ruskoj kompaniji „Barkli Montenegro“, koja je upravljanje novosagra?enim kompleksom povjerila poznatom svjetskom hotelskom lancu „Iberostar Hotels & Resorts“. Sve?anoj ceremoniji sino? su prisustvovale brojne zvanice iz javnog... Vazhdo

October 12, 2008  :: Turizmi / Turizam :: Comments Off on U Ulcinju sino? otvoren ekskluzivni hotel Otrant
Tags:

Rrënjët dhe degët e një letërsie
Rrënja dhe dega Ky libër është projektuar si i këtillë që t`u vijë në ndihmë nxënësve të shkollës fillore për të mësuar autorët e letërsisë shqiptare të cilët jetojnë apo janë me origjinë nga Mali i Zi. Si rrjedhim, shkollat dhe institucionet përkatëse ministrore do të duhej të kenë reagimin e duhur për ta bërë këtë libër pjesë të teksteve shkollore. Në anën tjetër, ky është vetëm një nga librat e duhur në shërbim të krijimit të nxënësit shqiptar në Malin e Zi me dije e kulturë si të... Vazhdo

October 12, 2008  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Rrënjët dhe degët e një letërsie
Tags: ,

Arapi ulaze u Prvu banku da bi dobili Veliku plažu,Milo i Aco ostaju akcionari
Podgorica – Kraljevska porodica Abu Dabija, Al Nahijan, preko svoje kompanije Hidra properties zainteresovana je da preuzme ulcinjsku Veliku plažu, a jedan od koraka koji treba da ispune prije tog cilja je ulazak u vlasni?ku strukturu Prve banke, koju kontrolišu premijer Milo ?ukanovi? i njegov brat Aco – potvr?eno je “Vijestima” iz više izvora na finansijskom tržištu. Arapi još pregovaraju sa vlasnicima Prve banke, a, kako stvari stoje, model predvi?a dokapitalizaciju i kupovinu manjeg dijela akcija koji bi novim partnerima... Vazhdo

October 11, 2008  :: Ekonomia / Ekonomija, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Arapi ulaze u Prvu banku da bi dobili Veliku plažu,Milo i Aco ostaju akcionari
Tags: ,

Intervistë me kryetarin e UDSH-së Ferhat Dinosha
Koha ka dëshmuar politikën e drejtë të UDSH-së (1) Koha javore: Z. Dinosha, sa jeni të kënaqur me bashkëpunimin tuaj me PDS-në në nivelin shtetëror dhe atë lokal? Sa janë mbajtur premtimet parazgjedhore? F. Dinosha: Nëse flitet për bashkëpunimin prej zgjedhjeve të fundit e deri tani absolutisht ky bashkëpunim shkon në pajtim me atë që ka qenë e dakorduar para se të lidhej një marrëveshje me PDS-në. Ata tregojnë gatishmëri për të bashkëpunuar dhe për të dhënë ndihmën e vet në nivelet lokale ku kemi koalicione... Vazhdo

October 11, 2008  :: Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Intervistë me kryetarin e UDSH-së Ferhat Dinosha
Tags: ,

Lažna bomba zbog Kosova,uzbuna u ulcinjskoj opštini
Ulcinj – Službenici ulcinjske Opštine evakuisani su ju?e oko podne nakon što je nepoznati muški glas telefenom pozvao kabinet gradona?elnika Gzima Hajdinage i njegovom portparolu Aslanu Hajdinagi saopštio da je u zgradi postavljena bomba. Portparol je odmah alarmirao ulcinjsku policiju, koja je blokirala sve ulaze i prilaze zgradi Opštine. Specijalni tim Antiteroristi?ke jedinice, koji je u Ulcinj stigao dva sata kasnije, utvrdio je da je rije? o lažnoj dojavi. – Poziv je bio sa nepoznatog broja, a muškarac je govorio... Vazhdo

October 11, 2008  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Lažna bomba zbog Kosova,uzbuna u ulcinjskoj opštini
Tags: ,

Page 70 of 211« First...102030...6869707172...8090100...Last »