Çeku: Kosova, Mali i Zi vendosin marrëdhënie diplomatike

March 17, 2009   | Rajoni / Region

agim-ceku_millo-gjukanoviqIsh kryeministri i Kosovës, Agim Çeku, deklaroi se Prishtina dhe Podgorica do të vendosin marrëdhënie diplomatike, pas zgjedhjeve parlamentare në Mal të Zi.

Zoti Çeku u tha mediave në Podgoricë se “ekziston vullneti i dyanshëm politik, interesi dhe nevoja”, për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike.

Aui mëtutje u shpeh se “datën e saktë nuk mund ta thotë”, por, sipas tij, kjo ishte vërtetuar para më tepër se një muaji, kur ai privatisht ishte takuar me kryeministrin e Malit të Zi, Millo Gjukanoviq.

Bota Sot

2