Big Brother Albania 2, Arjan Bakalli, Intervista

 

arjan-bakalli-big-brother-albania-2-liveAri, si ishte përballja me jetën e vërtetë?

E jashtëzakonshme, nuk më besohet që njerëzit janë kaq pozitivë ndaj meje dhe asaj që unë dhashë brenda shtëpisë, më ndalojnë të gjithë për të më komplimentuar fëmijë, burra, gra, të moshuar, por mbi të gjitha ndiej se është një lloj solidarizimi qytetar dhe vlerash që nuk u pëlqen të fshihen pas lojërave dhe hipokrizisë. Është vërtet shumë vlerësuese për mua, në një farë mënyre unë ndihem fituesi moral i këtij “Big Brother”-i.

Në cilat momente, jeta brenda “Big Brother”-it, ngjan me jetën që ju lini jashtë tij?

Në eksperiencat humane në marrëdhëniet njerëzore, njerëzit përfaqësojnë vërtet më të mirat dhe me të këqijat, pasojat e një kombi që ka pasur një histori aq sa të çuditshme aq edhe të dhimbshme dhe me keqardhje them që në Shqipëri, drejtohemi akoma nga mediokrit, hipokritët.

A mendon se të penalizoi fakti që hyre me vonesë në BB?

Sigurisht që po, por më shumë më penalizoi fakti që nuk ndryshova aspak nga Ari që unë jam dhe fakti që ne u votuam në 30 minuta, në një kohë që jashtë sapo kishte mbaruar eventi sportiv i vitit, ndeshja Milan vs Kombëtares shqiptare.

E pate të vështirë ambientimin me kamerat?

Aspak, ishin pothuajse inegzistente për mua.

Ke menduar ndonjëherë për veten se je ekzibicionist?

Unë mendoj se jam një tip introvers, por më shumë se ekzibicionist, mendoj se është prezenca ime që bën përshtypje.

A gjete në shtëpi banorët që do të kishe dashur për një lojë të forte sipas parametrave të tu?

Jo, absolutisht jo. Në një farë mënyre, unë e pata shumë të vështirë si të shprehesha në një ambient që e kisha të vështirë të identifikohesha.

Ari është tip i vështirë, apo I llastuar?

Të dyja. Jam shumë i vështirë dhe shumë i llastuar, jo se zgjodha të bëhem i tillë , por i tillë jam gjenetikisht, por edhe nga jeta që kam bërë, ndërsa i llastuar jam bërë nga ime më si fillim, pastaj nga femrat që kam pasur pranë.

Ku mendon se ke gabuar, apo do të doje të kishe ndryshuar sjelljen tënde, ndaj një banori apo një situate të caktuar?

Do kisha dashur të isha treguar pak më i kujdesshëm me Mozën, të kisha nominuar të tjerë në vend të Qetsorit.

Kush nga banorët të ka bërë të ndryshosh mendim për të (në të mirë ose në të keq)?

Absolutisht Qetsori, i cili vazhdon edhe jashtë të më surprizojë dhe kjo gjithmonë pozitivisht.

A bëre më shumë miq apo armiq aty brenda?

Besoj kam bërë një mik dhe ndonjë admiruese.

Po në publik?

Publiku po më surprizon gjithmonë e më shumë për mbështetjen që po më japin. Është e mrekullueshme, e pabesueshme dhe mbështetje po marr masivisht edhe nga Kosova e Maqedonia! E përsëris nuk e di ç’ndodh me të tjerët, por mua po më bëjnë të ndihem vërtet si fituesi moral i këtij “Big Brother”-i.

Cilat janë anët e mira dhe të këqija të karakterit tënd?

E kam të vështirë të flas për veten po mund të them pak gjëra: ana pozitive e imja është që jam i dashuruar me të vërtetë, pasi mendoj që jeta është shumë e shkurtër që të kalohet duke mashtruar. Nëse mashtrojmë besoj se në radhë të parë kemi mashtruar veten dhe kemi shtrembëruar marrëdhëniet, rrjedhimisht kemi shtrembëruar realitetin. Ana negative është se urrej banalitetin dhe kërkoj gjithmonë perfekten dhe kjo shpesh më krijon një boshllëk emocional dhe material, me pak fjalë më krijon një distancë me realitetin.

Sa për qind luajte për qejf dhe sa për qind për para?

Për qejf aspak, ndërsa për para do filloja të mendoja nëse do i fitoja. Unë luajta me veten dhe me ç’po shoh nga realiteti jashtë shtëpisë, besoj se kam fituar dhe për këtë bindem çdo ditë e më shumë. Faleminderit njerëzve që ndesh gjatë ditës.

Ari, sipas teje, cila është arsyeja që Juna, mohon puthjen që ju të dy keni pasur gjatë takimit në Gjermani?

Për këtë duhet të pyesni Junën, por kjo është një temë shumë e parëndësishme.

Nëse do të komentoje me dy fjalë lidhjen e Adelës me Bjorin, cilat do të ishin ato?

E rëndomtë dhe patetike.

Virusi të kritikoi për fjalët “banale” që përdore, çfarë do të thoshe për këtë gjë?

Pyetja që po prisja, se nuk pata mundë si t’i përgjigjesha. Një, unë fillova të akuzohesha në shtëpi për fjalë banale, pasi përdora një fjalë të huazuar nga Virusi, për këtë i kërkoj falje, se duhet t’i paguaj të drejtat e autorit. Fjala dhe zanafilla e “vulgaritetit” tim ishte baxhelleske dhe që këtu mund të vazhdoni të pyesni Virusin meqë është dhe autori i fjalës. Dy, Virusi nuk duhet të bëjë gabime të tilla dhe të thotë që djali i tij pesëvjeçar nuk shikonte dot BB që pas hyrjes time. I kujtoj atij se një fëmijë pesëvjeçar duhet që kontaktin e vet me televizionin ta ketë për të parë “Çufo Tv” ose “Bang Bang” dhe jo të ketë akses në një reality show si BB. Virusit i them ta kërkojë gabimin te vetja dhe të mos bëjë më gabime të tilla se nuk i bëjnë mirë karrierës së tij të re dhe të brishtë televizive…

Të janë atribuuar, lidhje me prezantuese televizive, me vajza politikanësh të lartë, balerina, këngëtare, a do të rrëfesh ndonjëherë publikisht për historitë e tua sentimentale?

Pyetje me spec dhe shumë private, duke marrë parasysh që janë dhe njerëz publikë, por mund të them thjesht që është shumë e vërtetë ajo që thua dhe ato kanë qenë janë dhe do të mbeten njerëz shumë të afërt për mua, ashtu sikurse jam unë për to.

Adi apo Qetsori?

Më i vërteti dhe më i forti në fund të fundit.

Do preferoje titullin Kampion në tenis, apo vendin e parë në BB?

Kjo është një pyetje më shumë se retorike, tenis sigurisht, tenisi është filozofia e jetës time.

Cilat janë planet e tua për të ardhmen?

Shëndet, shëndet, shëndet, të tjerat i kam më shumë se në rregull…

8