Džemal Perovi?: Ceo Ulcinj je na prodaju

June 27, 2009   | Bota

Džemal Perovi?_(NVO) i intlektualaca u UlcinjuULCINJ(Beta)- Grupa nevladinih organizacija (NVO) i intlektualaca u Ulcinju prikupila je dosad 530 potpisa s ciljem da se opštinskoj skupštini predloži da usvoji deklaraciju o poništenju tendera za privatizaciju uvale Valdanos kod tog grada.
Jedan od koordinatora te grupe, bivši poslanik Džemal Perovi? rekao je danas agenciji Beta da je potrebno još 70 potpisa za podnošenje predloga za pokretanje poništenja tendera.
Prema recima Perovi?a, za poništenje tendera za Valdanos se zalažu i Srpska pravoslavna crkva i Islamska verska zajednica u Crnoj Gori.
“Ceo Ulcinj je na tenderu, a o tome ?ute i lokalna vlast i opozicija”, kazao je Perovi? i podsetio da je protivljenje po?elo pre dve godine, ?im se pocelo govoriti o tenderu.
Crnogorska vlada je ranije raspisala tender za privatizaciju ulcinjske Velike plaže, Ade (na reci Bojani) i uvale Valdanos.
Prema ocenama grupe ulcinjskih NVO, privatizacija je suprotna interesima Ulcinja i njegovih stanovnika, te bi o tenderu trebalo da se izjasni i Skupština Opštine Ulcinj.
Perovi? tvrdi da britanska kompanija “Kubus Luks” (Cubus Lux) koja namerava da kupi Valdanos, “ne ispunjava elementarne uslove” da postane vlasnik te uvale gde su i stari maslinjaci sa oko 20.000 stabala.
Po Perovi?u, ta “biser-uvala” ne bi trebalo da se ustupa bilo kome. Kopnena površina uvale je 350 hektara, a 1978. godine je tu izgra?eno vojno odmaralište.

Izvor / Beta
Radio Televizja Crne Gore_logo

http://www.rtcg.me/images/biblioteka/audio_video_arhiva/Otvoreno%20-%20Investicije.flv