Poslanik Dps-sa Ljui? Škrelja oponira Dinoši: Ovo je crnogorsko

December 25, 2009   | news

Ulcinj – Šef ulcinjskog DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Ljui? Škrelja kazao je da misli da je ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinoša loše preveden ili pogrešno citiran kada je rekao da su teritorije na kojima žive Albanci u Crnoj Gori albanske.
Dinoša je ranije za albanske medije kazao da niko u Crnoj Gori ne negira da Albanci žive na svojim etni?kim teritorijama, ali da je malo dokumenata kojima bi to potvrdili. On je pojasnio da mnogi Albanci u Crnoj Gori nemaju tapije da je zemlja koja sada pripada državi nekad bila njihova.
“Mislim da je neka greška ili Dinošin previd, jer smo zajedno u Skupštini usvajali zakon o svojinskim pravima i odnosima koji tretira to pitanje. Sva zemlja u Crnoj Gori je crnogorska, a pojedina?no svako ima pravo na privatno vlasništvo”, kazao je Škrelja.
On je rekao da je za njega neprihvatljivo bilo kakvo svojatanje crnogorskih teritorija bilo da dolazi sa albanske, srpske, hrvatske ili neke druge strane.
Dinoša je ju?e “Vijestima” kazao da nije rekao ništa sporno.
“Rekao sam da su Albanci na svojoj zemlji u smislu autohtonosti i u svojoj državi Crnoj Gori. Sve ostalo je sitni?arenje”, rekao je Dinoša.

S.A.
Vijesti


YouTube Preview Image

1