Deklarata e Kryimamit te BI se Ulqinit Molla Rexhep Likes

April 18, 2010   | Opinione

molla-rexhep-likaUlqin 17.4.2010 Deklarata e Kryimamit te BI se Ulqinit Molla Rexhep Likes
Me 05.04.2010 ne xhami te Namazgjahit – Ulqin u mbajt Kuvendi i xhemateve te xhamijave te qytetit. Ne kete mbledhje u miratua inicijativa per ndarjen e BI te Ulqinit ne dy kshille: keshillin e qytetit dhe ate te fshatit. Per kete vendim kajne votuar 14 perfaqesues te xhemateve, duke e perfshire dhe Kryetarin h. Latif Avdo Gorana, te Ulqinit dhe dy imame: Suad Ukoshata dhe Mirsad Muca. ndersa 9 te pranishem ishin kundra kesaj inicijative, ne mesin e te cilve isha une si Kryeimam dhe imamet tjere.

Une, si Kryeimam, ndjej obligim te Ju parashtroj qendrimin tim personal lidhur me kete inicijative.

Ndarjet te tilla nuk jane ne frymen e Islamit dhe ata jane te demshem dhe te panevojshme si per institucionin tone, ashtu edhe per xhematin tone. Ky llok i organizimit ka funkcionura shekuj me radhe dhe si i tille ka ndikuar ne afrimin e njerezve nga i gjith territori i komunes.
Une jam i vetdijshem se organizimi dhe puna e BI ka pasur leshime objektive dhe subjektive, por jo ne asnji menyre per te shkaktuar percarjen brenda keshillit te BI ne Ulqin.
Gjith kesaj i ka parapri mbledhja e Keshillit e mbajtur me 27.03.2010. ne te cilen tre antare te Keshillit japin dorheqjen. Pas situates se posaformuar ne Keshille, antaret te tjere kane shqyrtar mundesine e shpalljes se zgjedhjeve te reja nga ana e Meshihatit te BI ne Mal te ZI.

I bej thirrje titullit te lartpermendur ta shqyrtoje me kujdes kete leter dhe pasojat e demshme qe mund te shkaktoje kjo iniciative.
Une jam i bindur se me autoritetin Tuaj dhe urtesine do te ndikoni ne zgjithjen pozitive te ketij problemi.

Me selame te perzemerta, drejtuat Reis-ul-Ulemas se BI ne Mal te Zi, dhe Meshihatit, nga Kryeimami i BI te Ulqinit h. Rexhep ef. Lika

Burimi: www.ulqini.de/

77