Bukuria Ulqinit plazhi i prefeuar nga vipat kosovarë

August 7, 2010   | Reportazh / Reportaža

Ajo qe te josh ne kete zone te Plazhit të madhë asht Bukuria e Ulqinit,plazhë ky  qe nuk eshte vetem ajo qe mund te shijosh nga natyra dhe pamja piktoreske e zones. Per te pasionuarit per ushqim, zona eshte ideale. Karakteristike e saj eshte ushqimi kryesisht i mbeshtetur ne baze mishit  dhe gatimi i mishit ne menyre tradicionale, pjekja e mishrave ne hell, barbeky etj. Kuzhine tradicionale e nderthurur sipas shijes me ate italiane apo greke. Asgje nuk mungon ne restorantet e Ulqinit, ku drekat apo darkat marrin shijen e bregdetit dhe oreksi vjen nen eren e jodit te detit. Kjo pasi pjesa me e madhe e restoranteve jane fare prane bregut apo pergjate tij. S’mund te ikesh prej andej pa provuar kuzhinën e Bukurisë se Ulqinit.
Nder pjatat qe shoqerojne ushqimet ne tryeza jane dhe ato me lakra te egra,tomate dhe kastraveca.Ushqime te tilla kane vlera kurative te cilet sallata te tilla i kane thjesht shoqeruese te prodhimeve te detit. Nuk mungon  plazha e Bukuris Ulqinit ku muzafiret jan shum të knaqun dhe per çdo vitë vijn aty ku e kan lanë çadren dhe ulset e veta.

Zgjidhni Bukurin e Ulqinit se nuk do te gaboni sepse  aty asht vendi ku mund te zgjedhesh te kalosh disa dite apo nje pesembedhjeteditesh te tere, nen eren e detit reren e nxehtë dhe shijen e jodit te detit.

Ne Bukurin e Ulqinit mund te takoni shpesh Vipat Kosovar,sikurse Sinan Vllasaliu,ku gjithashtu mund te ju argetoj  vala mala show bashk me Sinan Vllasaliun deri ne ora 4 te mengjesit .

Lajme nga Ulqini


1