Piperović: Imam više klijenata nego Forca članova

August 16, 2010   | news

Zoran Piperović odgovorio Genciju Nimanbeguu
Ulcinj – Advokat Zoran Piperović kazao je da je očekivao da će potpredsjednik Force Genci Nimanbegu u drugom reagovanju odbaciti tvrdnju da njegovu partiju nervira činjenica da su Crnogorci oslobodili Ulcinj od Turaka, a ne nastaviti sa uvredama na njegov račun.
“Ne mogu da sačuvam Nimanbegua od njega samoga. Moj benigni i spontani predlog, pretvorio je, ničim izazvan, vrlo namjerno, u polemiku koju iznova garnira uvredama, koristeći je i za predizborne poruke. Bilo je za očekivati da odmah decidno i energično odbaci moju tvrdnju da Forcu nervira istorijska činjenica da su Crnogorci u 19. vijeku oslobodili Ulcinj i iznova ga vratili u svoje državno okrilje. On to ne radi jer misli upravo suprotno”, naveo je Piperović u reagovanju na tekst “U ovom slučaju, mačka je most” objavljenom u prekjučerašnjim “Vijestima”.
Piperović je nedavno pokrenuo inicijativu da novi most na Port Mileni dobije ime po kralju Nikoli Petroviću.
Nimanbegu se, u reagovanju na inicijativu, založio da to bude adekvatan istorijski toponim, ali da će konačnu riječ dati većina u SO nakon sprovedene zakonske procedure.
Piperović je ocijenio da Nimanbegu cinično govori “o nekoj mojoj samopromociji, želji za medijskom pažnjom i o ne znam kakvim predrasudama, prema Ulcinjanima”, što je, kako tvrdi, “podvala najgore vrste”.

“On zna da ja znam zašto preskače moju tvrdnju da ih specijalno nervira “kralj okupator”. Ne zna da ja u Ulcinju imam više klijenata i prijatelja nego što Forca ima članova. Ne sumnjam da je njegova partija, kako reče, moderna kao što je tačno, kako je naglasio, da je nacionalno snažna. Imamo priliku da se u to uvjerimo za vrijeme izbora kada u predizbornim kolonama automobila u režiji Force ima na stotinu zastava, ali ni jedne jedine državne zastave “ljubljene” mu Crne Gore, iako se ti izbori u njoj održavaju. I kad spomenuh Nimanbeguov cinizam, poslužiću se Borislavom Pekićem koji kaže da postoje dva cinizma. Jedan potiče iz mržnje, a drugi iz spoznaje nečega. Cinizam iz mržnje uništava onog ko ga koristi i vrijeđa onoga kome je upućen. Cinizam iz spoznaje i jednog i drugog uči ograničenju naših istina. Završavajući polemiku pitam Nimambegua na koju je većinu mislio kada je kazao da će ona odlučivati o imenu mosta? Na većinu svih građana Crne Gore jer se most gradi državnim novcem ili možda na lokalnu u kojoj on neće participirati skoro”, naveo je Piperović u reagovanju.
S.A.
***
„Vijesti” ovim završavaju polemiku Piperovića i Nimanbegua

1