Ljudska nepažnja izazvala veliki požar u kručama kod Ulcinja

August 16, 2010   | Intervista / Intervju

Zapalili pa pobjegli
Ulcinj – U velikom šumskom požaru koji je juče oko 15 sati i 30 minuta zahvatio mjesto Kruče nadomak Ulcinja, nije bilo materijalne štete, ali vatrogasci do mraka nijesu uspjeli da lokalizuju vatrenu stihiju. Rukovodilac službe zaštite i spasavanja Fljamur Selović kazao je „Vijestima“ da je požar izbio sa lijeve strane magistralnog puta prema Baru, neposredno prije skretanja za smetlište Hije, da je zahvatio teritoriju u dužini od dva kilometra, te da je zašao duboko u predio prema Valdanosu.
„Cistijerne smo stacionirali blizu obližnjih domaćinstava, kako bi na vrijeme intervenisali, ukoliko vjetar požaru promijeni smjer“, kazao je Selović.
U dramatičnoj akciji ulcinjski vatrogasci, kojima su pomagale kolege iz Podgorice sa dva aviona za gašenje požara, uspjeli su da spasu nekoliko vikendica koje su bile ugrožene. Selović kaže da je poznat uzrok požara, koji možda još danima neće biti lokalizovan zbog nepristupačnog terena.
„Riječ je o ljudima iz Bijelog Polja koji su na tom lokalitetu čistili svoje placeve uprkos upozorenju da to ne rade. Nakon što je požar izbio, oni su nestali“, kazao je Selović.

S.A.
Vijesti


YouTube Preview Image