SDP neće sa DPS-om

August 20, 2010   | news

Manji član koalicije na vlasti, Forca, DS i PDP vjerovatno idu samostalno na ulcinjske izbore
Znajući raspoloženje u članstvu, stranci i opštinskom odboru, samostalni izlazak je izgledan, tvrdi Selim Rasulbegović, čelnik ulcinjskog SDP-a.

Predsjednik ulcinjskog odbora SDP-a Selim Rasulbegović kazao je juče “Danu” da će ta stranka, najvjerovatnije, na lokalnim izborima u najjužnijoj opštini, 17. oktobra, nastupiti samostalno. On je za “Dan” saopštio kako Socijaldemokratska partija bilježi konstantan rast podrške u Ulcinju.
– Najvjerovatnije ćemo nastupiti samostalno, mada ostavljamo mogućnost da dođe do neke koalicije. Ali, kako sada stvari stoje, što se nas tiče, najvjerovatnije će doći do još jednog samostalnog nastupa – kazao je Rasulbegović.
On je rekao da je SDP poboljšala za tri puta broj svojih glasova u Ulcinju u odnosu na rezulate izbora iz kraja 90-ih godina. Ponovio je da nakon prvih ovogodišnjih lokalnih izbora, 23. maja, nije došlo do formiranja vlasti zato što nijesu uspjeli pregovori sa DPS-om.
– Mi smo najviše razgovarali o funkciji predsjednika Skupštine opštine, za nas je to jako bitno mjesto, ono osigurava bolje odnose sa ostalim partijama. Kada su razgovori završeni, postalo je sasvim jasno da oni nikako ne žele da se razgovara o imenovanju našeg kandidata za tu funkciju – kazao je Rasulbegović.
U politici, smatra on, može se sve dogoditi i dosta toga iznenada promijeniti, ali naglašava da SDP zasad ima plan da samostalno nastupi.
– Jednostavno, znajući raspoloženje u članstvu, stranci i opštinskom odboru, mislim da je samostalni izlazak izgledan, mada, kažem, ostavljamo mogućnost da se dogodi neka koalcija – rekao je Rasulbegović.
Prema sadašim kombinacijama u Ulcinju, opozicione stranke zadržavaju koaliciju i idu zajedno i na ove izbore. Predstavnik SNP-a Andrija Ćetković kazao je nedavno da nema razloga da se ne nastupi zajedno, istovremeno optužujući DPS i SDP da nijesu iskazale ozbiljnost.
– Glavni pregovarači su u prethodnom periodu pokazali veliku dozu neozbiljnosti i tako, u mnogome, sebe diskvalifikovali kao ozbiljne pregovarače u nekom narednom periodu. Vjerujem da su to građani u prepoznali i da će tu činjenicu znati da vrednuju na pravi način – istakao je Ćetković.
Takođe, albanske stranke FORCA, Partija demokratskog prosperiteta i Demokratski savez Albanaca najvjerovatnije će samostalno nastupiti na izborima, a 17. oktobra, shodno ranijoj odluci predsjednika države, biće održano ponovljeno glasanje i u Gradskoj opštini Golubovci.
Na izborima koji su održani 23. maja, kada i u ostalih 13 opština, koalicija DPS-DUA „Za evropski Ulcinj” osvojila je 14 mandata. FORCA je osvojila 11 odborničkih mandata, opoziciona koalicija “Bolji Ulcinj-Bolja Crna Gora” dva, SDP i Partija demokratskog prosperiteta takođe po dva, dok su koalicija “Perspektiva”, i Demokratski savez Albanaca, osvojili po jedan mandat.
M.V.

Škrelja na odmoru
Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a u Ulcinju Ljuiđ Škrelja kazao je juče da još nije donijeta odluka o nastupu na ponovljenim lokalnim izborima.
– Trenutno sam na odmoru, a odluka još nije donijeta. Vidjećemo šta dalje, i kako ćemo nastupiti – kazao je Škrelja.

M.K.
DAN