DPS i DUA samostalno?

August 30, 2010   | news

Poslanik Demokratske partije socijalista Luiđ Škrelja nije danas isključio mogućnost da ta stranka i Demokratska unija Albanaca na lokalnim izborima u Ulcinju 17. oktobra nastupe samostalno. Na izborima 23. maja DPS i DUA nastupile su u koaliciji Za evropski Ulcinj i osvojili 14 mandata, odnosno tri odbornika su im nedostajala za formiranje vlasti u tom gradu.

Škrelja smatra da bi trebalo preispitati odnose u koaliciji Za evropski Ulcinj koja na majskim izborima nije uspjela da sama obezbijedi većinu u lokalnom parlamentu.

“U svakom slučaju ne isključujem mogućnost da je možda bolje i za DPS i DUA da se na izborima 17. oktobra odmjerimo sami i vidimo jačinu naših stanka”, rekao je Škrelja agenciji MINA.

On je kazao da je po statutu DPS za donošenje odluke o nastupu na lokalnim izborima nadležan opštinski odbor, na predlog Izvršnog odbora. “Kao odgovorna partija koja čini vlast i na državnom nivou spremni smo uvijek da osluškujemo i prihvatimo eventualne sugestije od predsjedništva stranke”, rekao je Škrelja.

Prema njegovim riječima, ulcinjskom DPS je sugerisano da skuplja podatke iz baze i donese odluku u skladu sa statutom i pravilima te partije.

Škrelja je rekao da DUA ostaje partner DPS bez obzira kako će dvije stranke nastupi na oktobraskim izborima. “Siguran sam da ćemo korektan odnos koji smo imali od 1997. godine razvijati i ubuduće. Svaku odluku donijećemo u skladu sa pravilima i statutom partije, a siguran sam i u dogovoru i korektnom odnosu sa Demokratskom unijom Albanaca”, rekao je Škrelja.

RTCG