Forca ponovila optužbe zbog gradnje lučice u Ulcinju

September 4, 2010   | news

Zašto ne spuste rampu na Kacemi

Ulcinj – Forca je ponovila optužbe na račun „Morskog dobra“ povodom izgradnje Kaceme ispod Starog grada, ističući da bi to koliko je lučica „čista“, trebalo da utvrde Tužilaštvo i Ministarstvo uređenja prostora.
“Nadležni iz \’Morskog dobra\’ sami ističu da objekat nije stavljen u funkciju i da se još ne može bezbjedno koristiti. Stoga postavljamo pitanje, zašto investitoru nije naloženo da obezbijedi i zabrani korišćenje Kaceme? Time se barke vlasnika ne bi dovele u opasnost kao što se to desilo po lagano uzburkanom moru. Zar gospoda misli da će neko povjerovati da će se uređenjem okoline poboljšati bezbjednost lučice”, navodi se u reagovanju Force na tekst “Kacema je čista”.

Ističe se da je “konstrukcija lučice završena”.
“Odgovorni iz \’Morskog dobra\’ očekuju da se korekcijama mogu otkloniti nedostaci. Da li je to izvodljivo i koliko će to dodatno da košta? Nadamo se da nas iz Force neće optužiti za pogrešno odabrane projektante i nadzorne organe ili je, pak, nešto drugo u pitanju. JP je betonske blokove za ovu lučicu obezbijedilo još početkom 2008, uz obećanje da će lučica biti završena prije ljeta 2009. Polako izmiče 2010, pa stoga postavljamo pitanje kada će sve faze biti završene i kada očekuju upotrebnu dozvolu, odnosno da kažu kada će lučica biti \’korišćena na stručan i profesionalna način\’”, zaključuje se u reagovanju.

S. A.
Vijesti