Milo otkazao Dinoši

September 6, 2010   | news

Predsjedništvo DPS-a okončalo dileme o izbornom nastupu u Ulcinju
Predsjedništvo DPS-a prihvatilo je prije par dana mišljenje opštinskog odbora u Ulcinju da samostalno izađu na ulcinjske lokalne izbore 17. oktobra. Do sada je DPS bila u koaliciji sa Demokratskom unijom Albanaca, a taj je savez nastupio i na posljednjim majskim izborima, kada im je falilo nekoliko mandata da preuzmu većinu, ali nijesu postigli dogovor sa drugim partijama.
Ranije juče, kako piše Portal analitika, poslanik DPS-a Luiđ Škrelja kazao je Anteni M da su u toj partiji svjesni da bi samostalan nastup na izborima mogao biti svojevrstan test za DPS.
– Mi smo svjesni da u Ulcinju ne možemo samostalno vršiti vlast i zato ne bježimo od saradnje. Ali, možemo da vidimo koliko smo snažni, pa da se naspram toga još jače pozicioniramo u vlasti. Koalicija sa bilo kojom drugom partijom osim DUA u Ulcinju je nemoguća. Nema govora o izlaženju na izbore sa nekom drugom partijom. Ako ne idemo sa DUA, idemo samostalno – kazao je Škrelja.
U borbi za lokalni parlament u Ulicinju učestvuju i udružena opozicija, zatim FORCA, Demokratski savez Albanaca, SDP i PDP, kao i još nekoliko stranaka. Na čelu DUA je ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinoša, koji je dugogodišnji saradnik DPS-a i njenog lidera Mila Đukanovića.

M.V.
DAN