Forca: Koalicijom do više mandata

September 7, 2010   | Anketë / Anketa

Forca poziva albanske partije na pregovore o formiranju saveza
Demokratska snaga FORCA pozvala je sve albanske stranke na razgovore o koaliciji u Ulcinju, pred lokalne izbore 17. oktobra. Nakon sjednice Glavnog odbora FORCA, saopšteno je da ta stranka, koja je na prošlim lokalnim izborima osvojila 11 mandata, preuzima inicijativu da okupi sve zainteresovane stranke za koaliciju.
– Naglašavamo da FORCA preuzima ovu inicijativu i u znak zahvalnosti prema konstantnim molbama dijaspore koja neprestano poziva na ujedinjenje. Osim toga, izborni sistem predviđa podjelu mandata prema D`Ontovoj formuli pa smo ubijeđeni da ćemo širokom koalicijom osigurati više mandata i tako srušiti dosadašnju vlast – kaže se u saopštenju nakon sjednice glavnog odbora.
A ranije juče, poslanik FORCA Genc Nimanbegu saopštio je da će ova partija podržati svaku inicijativu za koju ocjeni da je u njenom interesu. Agenciji Mina je rekao da u FORCA vjerju da su to i pokazali u dosadašnjem radu u parlamentu. Nimanbegu je kazao i da FORCA nije dobila nacrt platforme koji je pripremio potpredsjednik PzP-a Branko Radulović, pa se o njoj ne može izjasniti.
– Ne postavljamo ni pitanje zašto je nijesmo dobili jer se iz samog naslova platforme vidi da je ona namijenjena partijama opozicije koje su nastupile na prošlim lokalnim izborima pod imenom “Bolja Crna Gora” – saopštio je Genc Nimanbegu.

M.V.
DAN