Turistička sezona na ulcinjskoj rivijeri ocijenjena kao veoma uspješna

September 14, 2010   | news

Najbolja u posljednje dvije decenije
Ulcinj – Predstavnici vlasti, hotelijeri, vlasnici plaža, privrednici i poznavaoci turističkih prilika se slažu da je ovogodišnja sezona bila najuspješnija u posljednje dvije decenije.

– Turistička sezona ove godine bila je jedna od najboljih kako po broju dolazaka turista i ostvarenih noćenja, tako i po finansijskim efektima – rekao je sekretar Sekretarijata za privredu u opštini Ulcinj Vaso Radović na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Gzim Hajdinaga kazao je da posebno ohrabruje činjenica da je zabilježen stalni rast broja stranih turista koji su kao destinaciju za odmor odabrali Ulcinj i pored poteškoća prouzrokovanih globalnom krizom.

– Tokom prethodnog perioda Pristan je dobio novo ruho postavljanjem potpuno nove stilske javne rasvjete. Aluminijumski kiosci su uklonjeni, asfatirana je ulica u ovom dijelu grada, obnovljeno je gradsko zelenilo, napravljeni su novi trotoari i rasvjeta na potezu Prva banka – bivši objekat Vračara – rekao je Hajdinaga.

On je najavio početak izgradnje mosta na Port Mileni, završetak projekta lučice Kacema, izradu neophodne dokumentacije za gradnju sportskog centra i za proširenje i standardizaciju putnog pravca od Ulcinja do graničnog prelaza Sukobin – Murićani.
A.Ž.
Pobjeda
YouTube Preview Image