Lineablu in Montenegro – RAI UNO – Video

October 9, 2010   | news

KLIKNITE NA SLIKU DA BI STE POGLEDALI EMISIJU
Italijanska Rai Uno televizija emitovaće sjutra u 14,30 specijalno izdanje emisije Lineablu posvećeno Crnoj Gori, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

“Reportažu Speciale Lineablu in Montenegro, koja posebno ističe ambijentalne cjelina, kulturno-istorijske i arheološke znamenitosti, pripremale su ekipe italijanske televizije i NTO-a tokom septembra ove godine”, saopšteno je iz te organizacije.

Poseban osvrt napravljen je na podvodna arheološka nalazišta i atraktivne lokacije, ribolov i lokalnu gastronomiju, navodi se u saopštenju.

“Imajući u vidu značaj Speciale Lineablu in Montenegro reportaže za dalju promociju i pozicioniranje Crne Gore na važnom emitivnom tržištu Italije setovi su obuhvatili snimanja na terenu, podvodna i snimanja iz vazduha”, rekli su u NTO.

Emisiju je snimala desetočlana ekipa novinara, snimatelja i tehničara u saradnji su lokalnim turističkim organizacijama Bara, Budve, Cetinja, Herceg Novog, Kotora, Tivta, Ulcinja i Centrom za obuku ronilaca i podvodno deminiranje.

Reportaže Lineablu emituju se već 17 godina i spadaju među najgledanije u Italiji.Zahvaljujući Rai internešnelu /International/ emisija je veoma gledana u Latinskoj Americi, Sjedinjenim Američkim Državama, Aziji, Africi i Australiji, kao i u svim evropskim zemljama.

Italijanski novinari bili su pozitivno iznenađeni prirodnim ljepotama Boke Kotorske, očuvanim primorskim naseljima i velikom broju sagovornika koji su izjave dali na italijanskom jeziku.

RTCG