Ulcinjski SDP obrazložio program za predstojeće izbore

October 9, 2010   | news

Nova imena, platforma, set projekata i tradicija
Ulcinj – Uoči predstojećih lokalnih izbora u Ulcinju, Socijaldemokratska partija je na konferenciji za novinare obrazložila svoju političku ponudu koja se temelji na četiri stuba.

– Naša politička ponuda se sastoji iz odborničke liste, koja je osvježena novim imenima, platforme o novom konceptu gradske uprave, seta projekata i rješenja koja će omogućiti ubrzan razvoj i tradicije partije koja se već 20 godina zalaže za zaštitu i promociju prava i interesa manjinskih naroda u Crnoj Gori – rekao je Selim Resulbegović, šef SDP-a u Ulcinju. On je dodao da je odbornička lista SDP i po strukturi potpuno u skladu sa evropskim standardima jer se na njoj nalazi oko 30 odsto mladih, više od 20 odsto žena, a oko 60 procenata kandidata su visokobrazovani kadrovi.

– Veći broj obrazovanih i emancipovanih žena na mjestima odlučivanja omogućiće njihovu potpunu ličnu i profesionalnu afirmaciju – rekla je na konferenciji Ilirijana Cungu.

– Nova koncepcija gradske uprave SDP-a znači više prostora za mlade na mjestima na koje se odlučuje – rekao je Ardian Kasneći.

U platformi se, kako je rečeno na konferenciji, između ostalog pominje novi vid kadrovske politike, veći priliv sredstava i više investicija, bolju komunikaciju sa građanima, unapređenje gradskih servisa, racionalizaciju troškova i kreditne politike opštine, a setom projekata ubrzali bi razvoj grada i poboljšali kvalitet života građana.
Ana Živanović
Pobjeda
YouTube Preview Image