Počeli radovi na Port Mileni

November 20, 2010   | news

Novi most na proljeće 2012.
Ulcinj – Slovenačka kompanija „Primorje“ počela je gradnju novog mosta na Port Mileni, vrijednog oko 14 miliona eura.
Pristupna trasa bulevara iz pravca grada ka Port Mileni potpuno je raščišćena, a iz Slovenije je pristigla i specijalna mašina za šipove, teška 90 tona.
“Radovi su počeli, mašine su stigle i to je najbolji dokaz da je u pitanju ozbiljan posao koji će biti okončan u za to predviđenom roku”, kazao je juče za „Vijesti“ gradonačelnik Gzim Hajdinaga.
Kamen-temeljac za izgradnju novog mosta na Port Mileni, neposredno prije vanrednih loklanih izbora 17. decembra, postavili su premijer Milo Đukanović i Hajdinaga što je u dijelu opozicije izazavalo oštre osude.

Pojedine partije Đukanovića su tada optužile da je zloupotrijebio svoju funkciju i direktno se umiješao u predizbornu kampanju.
Kašnjenje gradnje mosta, kako je „Vijestima“ ranije kazao koordinator posla Dušan Kokić iz Direkcije za saobraćaj, prouzrokavao je štrajk i zastoj saobraćaja u Bosni, koji je blokirao mašinu za šipove.
On tvrdi da kašnjenje od 20-30 dana neće poremetiti planiranu dinamiku.
“U pitanju je renomirani izvođač radova koji je po svom profesionalizmu i preciznosti poznat širom regiona”, kazao je tada Kokić.
Prilikom polaganja kamena- temeljca, Đukanović, Hajdinaga i direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović najavili su da će most biti pušten u funkciju za 18 mjeseci.

S.A.
Vijesti

2