Škrelja : ” Koalicija DPS-DUA-PDP do kraja novembra”

November 26, 2010   | news

Luiđ Škrelja iz DPS-a kazao je za naš radio da će njegova partija najvjerovatnije do kraja novembra sa DUA-om i PDP-om formirati koaliciju, koja će imati vlast u Ulcinju, sa ukupno 17 od 33 mandata u lokalnom parlamentu.

Međutim, da bi se formirao politički savez, sadašnja koalicija DUA-PDP, mora udovoljiti zahtjevima Demokratske partije socijalista, ističe Škrelja. « Tražimo da više i snažnije učestvujemo u lokalnoj vlasti, i to preko funkcija predsjednika i sekretara parlamenta. Takođe ćemo tražiti i neki od značajnih sekretarijata na lokalnom nivou – kao što je Sekretarijat za finansije, i, eventualno, urbanizam», kazao je Škrelja.

On vjeruje da će do formiranja koalicije zaista doći, jer su zahtjevi DPS-a, kaže sasvim realni. « Uslovi se poklapaju sa našom snagom, koja proizilazi iz samostalnog nastupa na oktobarskim izborima», naglašava Škrelja.

Forci bi političkim aranžmanom na liniji DPS-DUA-PDP, i pored pobjede na izborima i 11 osvojenih mandata, izmakla gradska vlast. Za Gencija Nimanbegua iz Force to bi bilo, kako kaže, suprotno pravilima demokratije.

« Formiranje koalicije nas neće iznenaditi, jer su DPS i DUA i ranije bile koalicioni partneri. Međutim, ukoliko do formiranja takvog političkog saveza ponovo dođe, to će biti šteta za ekonomski i kulturni razvoj Ulcinja», kazao je Nimanbegu.

Podsjetimo, na lokalnim izborima održanim 17. oktobra Forca je osvojila 11, koalicija DUA-PDP 10, a Demokratska partija socijalista 7 mandata. Lista “Bolji Ulcinj – Bolja Crna Gora” i SDP osvojile su po dva, a Građanska inicijativa Perspektiva – jedan mandat.

Radio Antena M