Najkritičnije u Ulcinju – Video sa Ulcinja

December 7, 2010   | Rajoni / Region

Na poplavljenom području Crne Gore situacija je dramatična na jugu I na severu zemlje, a prema podacima opštinskih kriznh štabova, najkritičnije je u Ulcinju gde I dalje postoji bojazan od devastacije Velike plaže, izjavio je načelnik službe spasavanja Fljamur Selović.

“Stanje se pogoršava iz sata u sat. Najkritičnije je u selima koja su potopljena, Lisna, Sukobin i Bore su potpuno pod vodom. Na ušću Bojane, vikend kućice i restorani su pod vodom. Branimo nasipe koji će, ako popuste, stvoriti još jednu Bojanu”, rekao je on, preneli su danas podgorički mediji.

U Žabljaku Crnojevića situacija je kasno sinoć stavljena pod kontrolu, ali su svi u strahu od ponovnog rasta vodostaja, izjavio je načelnik tamošnje službe spasavanja Rajo Janković.

Prema njegovim rečima vodostaj je trenutno u stagnaciji, ali je veoma teško videti da neko za samo par sati izbubi sve što je celi život sticao.

I dalje su ugrožena sela: Ponari, Bijelo Polje, Bistrica, Gostilj, Kurilo, Borislavci i Goričani odakle je evakuisano stanovništvo.

Ljudski životi, na sreću, nisu ugroženi ali je materijalna šteta ogromna, veća je i od januarske, tvrdi predsednik Komisije za procenu šteta od elementarnih nepogoda Rafet Husović.

Iako je poplavama ugroženo 11 crnogorskih opština, Vlada neće uvesti vanredno stanje, izjavio je pomoćnik ministra za vanredne situacije Zoran Begović.

On je objasnio da je uvodjenje vanrednog stanja “ozbiljan proceš I da nije jednostavno otlučiti se za to”, rekao je Begović istakavši da je situacija pod kontrolom.


Tanjug


http://a8.video2.blip.tv/9270007219845/Rtvvijesti-Dnevnik051210485.flv