Skender Heba: Kupus za otpad – Video

December 8, 2010   | news

Kupus za otpad
Predsejdnik Opštinske komisije za procjenu štete Vasko Radović kazao je da je u Ulcinju poplavljeno između 1.000 i 1.200 hektara zemljišta.
– Štete se odnose na hangare, štale, poljoprivredne usjeve i sijena, plastenike, plantaže agruma i drugog voća i stočne hrane – kazao je Radović “Vijestima”.
On je naglasio, da će se posljedice i tačna procjena štete moći utvrditi tek nakon što se voda povuče.
Mještaninu Fraskanjela Skenderu Hebi pod vodom su i dalje prizemlje kuće, 15 tona kupusa i drugih poljoprivrednih zasada, sijeno, 400 korijena nara a po 20 mandarina i narandži.
– Sve je to vjerovatno otpad a posebno poljoprivredni zasadi. Kome da prodam kupus? Ne pada mi na pamet, ko zna sve odakle je ova voda stigla i preko koliko grobova je prošla – kazao je Heba.
S. A.
Vijesti


Mještani ulcinjskih sela na desnoj obali Bojane i vlasnici restorana i kućica nizvodno ka ušću, juče su odahnuli nakon što je nivo nabujale rijeke pao za oko deset cantimetara. U potopljenim Lisna Bori i Fraskanjelu, Bojana je juče bila samo centimetar veća od najvećeg vodostaja zabilježenog u januaru, što znači da je u proteklih nekoliko dana u tim selima nivo pao za više od 40 cm.
Možda najbolja situacija trenutno je nizvodno niz rijeku blizu ušća gdje se voda povukla iz većine restorana i kućica. Tome je, kako kažu vlasnici, značajno doprinijela mehanizacija JU “Briva” iz Kotora koja je nekoliko dana širila ušće na desnoj obali. Prethodno, Bojana je sama “pojela” pješčani sprud na strani Ade.
Crnogorska Vlada je saopštila da nadležne službe “pokušavaju da pomognu stanovništvu”, te da je operativni tim odredio je prioritetne zadatke.
Iz Vlade je saopšteno i da su ekipe MUP-a, Vojske, Policije juče radile na uklanjanju prepreka na putevima, kako bi se osposobio saobraćaj, te da su angažovane i mobilne medicinske ekipe koje na terenu pružaju pomoć prema zahtjevu.

Ekipa “Vijesti”


YouTube Preview Image