Valdanos kao Zavala

January 5, 2011   | news

Ulcinjani poručili potpredsjedniku vlade da je bilo dosta „obmanjivanja javnosti”
Podgorica – Grupa ulcinjskih intelektualaca tvrdi da se farsa oko zakupa Valdanosa nastavlja, iako se, kako tvrde, gotovo dnevno dokazuje da se radi o krajnje sumnjivom poslu koji je dobila britanska firma Kjubus luks. Oni optužuju potpredsjednika Vlade Vujicu Lazovića “koji neodgovorno obmanjuje javnost iskazom da je Kjubus luks ispunio sve što je tenderom traženo”.
– A mi kažemo, i u to se mogu uvjeriti svi oni koji pogledaju tender i znaju poslovne reference Kjubus luksa – apsolutno nijedan! Jer, što drugo očekivati od kompanije za koju i on nevoljno potvrđuje da posluje sa gubicima. I sada svi treba da povjerujemo Lazoviću da će oni da ulože u Valdanos 222 miliona eura!? Ma hajte, molimo Vas, ne šalite se, 2011. je – stoji u reagovanju Ulcinjana, dostavljenom redakciji “Vijesti”.
Pismo su, u ime grupe nevladinih organizacija, nezavisnih intelektualaca i Odbora za povraćaj Maslinade u Valdanosu, potpisali Džemal M. Perović, Džabir Hodža, Luka – Batko Đakonović, Mustafa Canka, Dritan Abazović.
Lazović, prema njihovim riječima, prije svega želi da opravda sebe, “jer je upravo on bio na čelu Tenderske komisije za Valdanos”.

– Ako ga premijer Igor Lukšić i prije svega njegov predsjednik stranke Ranko Krivokapić ne ubijede da odustane od ove opasne avanture, vjerujemo da će se sve okončati po onoj staroj: ćerasmo lisicu, išćerasmo vuka! A mogao bi i sam da izvuče pouku iz “slučaja Zavala”, jer ćemo mi ukoliko se Ugovor o Valdanosu ipak zaključi, sigurno podnijeti krivične prijave protiv svih aktera u tom poslu. Upornost sa kojom se zvanično forsira Kjubus luks, jedna mala i nereferentna kompanija, govori nam da iza ovog ponovnog pokušaja otimanja imovine od građana Ulcinja i ovog štetnog posla za državu Crnu Goru i opštinu Ulcinj stoje domaći tajkuni – stoji u reagovanju.
Nijedan privatizacioni i kupoprodajni ugovor koji je Vlada sklopila u Ulcinju, kako se dodaje, nije ispunjen.
Zatraženo je i da se starim vlasnicima vrati imovina, prije nego što to odluče sudovi, jer bi onda do plaćali građani Crne Gore.

R. M.
Vijesti

YouTube Preview Image
1.

2.

3.

4.

5.