Srpski atletičari u Ulcinj

January 16, 2011   | news

Budimpešta, Sofija, Atina, Kenija, Meksiko, Ulcinj, Bar…

Po formu i bolje rezultate za sezonu 2011. srpski reprezentativci idu preko Budimpešte, Meksika, Atine, Sofije, Kenije, Ulcinja i Bara.

Savezni selektor ASS Dragiša Kuzmanović pozvao je atletičare i njihove trenere da januarske pripreme o trošku ASS realizuju na tri lokacije Ulcinj, Bar i Budimpešta. U Ulcinju u periodu od  od 03.-17.januara boravi sledeća grupa: Petrović Mirko, Terzić Amela, Cerovac Nemanja, Stolić Sonja, Puđa Milan, Nikolić Olja, Kojić Nemanja, Ilić Katarina, Makević Dušan, Kaličanin Bojana, Radanović Nenad, Stambolić Marija. Našim reprezentativcima društvo prave i kandidati  za Prvenstvo Balkana u krosu: Bojović Velimir, Marković Violeta, Hasanović Muamer, Mustafic Selma, Miličić Goran, Dautović Ilda, Vukajlović Danijel, Milanović Emilija, Maksimović Slobodan, Pajić Mirjana, Lišanin Filip, Stamenić Nikola i treneri: Zilkić Rifat,Gajić Desimir,Ilić Dragovan,Nidzović Slobodan,Maksimović Ratomir i Budimir Jovo.

Nekoliko kilometara dalje na crnogorkom primorju – u Baru se pripremaju: Jotanović Milan, Samac Vedran, Vučenović Marija, Đukić Miodrag, Savatović Sara, Umetić Bojan, Draguljević Milena, Marković Miloš, Subotić Jelena, Pauković Branko, Subotić Ana, Filipović Nenad, Filipović Predrag, Savanović Vladimir, Savić Miloš, Živanović Darko i Raović Miloš.
Treneri: Perić Dragan, Đorđić Dragiša, Stefanović Tomislav, Orestijević Duško i Stevanović Vlastimir. Ulcinjskoj grupi od sutra pridružiće se Dragana Tomašević i njen trener Danilo Krtinić.

Srpski reprezentativci – sprinteri i skakači od 13.-23.januara treniraće u Budimpešti. U mađarsku prestonicu pozvani su: Mirić Slobodan, Jovanović Bojan, Vukičević Jovan, Jelena Vasić Radinović, Raičković Sandra, Vuković Bojana, Petković Ivana i Šarić Ivona. Treneri: Šolaja Milan, Radoja Goran i Stevanović Ljubiša.

U Budimpešti se već nalazi Emir Bekrić u društvu trenera Mirjane Stojanović.

Pun pansion za fudbalere u hotelu „Olimpik“ iznosi 33 eura, a za fudbalere mlađe od 16 godina 25 eura.Sportistima su na raspolaganju sedam fudbalskih terena, dvije teretane, bazen, trim staze, a ishrana je pojačana i prilagođena svakom klubu.

Posle Portugalije „vojvođanska trojka“ na čelu sa trenerom Obradovićem je pripreme za Prvenstvo Evrope u dvorani nastavila u Budimešti. Ivana Španović, Mihal Dudaš i Igor Šarčević u Budimpaštu su otputovali osmog januara, a povratak u Beogradu očekuje ih 29.januara.

Najbolja srpska troskokašica Biljana Topić u društvu trenera Dragutina pripreme realizuje u Atini, dok se naša najbolja maratonka Olivera Jevtić koja se trenutno nalazi u Ulcinju sprema se za odlazak u tople krajeve, najverovatnije u Keniju. Goran Nava od 21.decembra do 12.januara u trenira u Meksiku, a u Sofiji će od subote 15. januara zajedno sa bugarskom reprezentacijom trenirati Tanja Mitić i Katarina Ilić.

Copyright © Atletski savez Srbije
YouTube Preview Image