Bardhi: Ne dam nikom da nas blati

January 17, 2011   | news

Podgorica – Prikupljanjem potpisa protiv izvještaja specijalnog izvjestioca Savjeta Evrope (SE) Dika Martija Albanci ne pokušavaju da kvare međunacionalne odnose u Crnoj Gori već da koriste svoja demokratska prava – kazao je predsjednik Demokratskog saveza u Crnoj Gori (DSCG) Mehmet Bardhi.
Komentarišući optužbe da je prikupljanje potpisa podrške kosovskom premijeru Hašimu Tačiju anticrnogorski i anticivilizacijski čin, Bardhi je rekao da potpisnici peticije traže od legalnih vlasti Kosova i međunarodnih institucija da istraže čitav slučaj kako bi istina izašla na vidjelo.
„Time ne omalovažavamo i ne napadamo nikoga. Drugo, naše je legitimno pravo da ne dozvolimo pokušaje bacanja ljage na našu naciju i pravednu borbu Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) za slobodu“, naveo je Bardhi u izjavi dostavljenoj “Vijestima”.

Marti je, kao specijalni izvjestilac SE, u izvještaju označio Tačija kao vođu kriminalne organizacije koja se bavila trgovinom ljudskim organima, drogom i oružjem. Bardhi smatra da je izvještaj Martija tendenciozan i bez dokaza. On je nazvao neosnovanim optužbe Udruženja boraca od ratova 1990. godine da potpisivanje peticije predstavlja pokušaj zataškavanja zločina Tačija i OVK: ”Njihova konstatacija da mi ovim pokušavamo da zataškavamo zločine Tačija i OVK i da prizivamo Veliku Albanij je već viđeni pokušaj zamagljivanja grijehova onih iza kojih stoje masovne grobnice čak i sred Beograda“.
“Optužuju me kao da sam u komšiluku krao kokoške i činio najveće zulume. To reagovanje po sadržini i formi podsjeća na stotine sličnih saopštenja i \’pisma čitalaca\’ ciljno naručenih i pripremljenih u ratnim kuhinjama. Nažalost, realnost na terenu opominje da hajka na Albance nije prestala, iako se hvale da imamo stabilno političko društvo i zaokruženu državu“, tvrdi Bardhi.

Sa. K.
Vijesti