Mehmet Bardhi: Rumija treba da bude slobodna za sve – Video

January 28, 2011   | news

Lider Demokratskog saveza u Crnoj Gori Mehmet Bardhi kazao je nakon konsultacija sa premijerom Igorom Lukšićem da se crkva na Rumiji koja, kako je rekao, služi jedino kao provokacija albankog stanovništva, mora hitno ukloniti.

Bardhi je saopštio je da je premijeru tokom konsultacija objašnjeno da su problemi u tom kraju počeli još 1989. godine “kada su neki iz SPC-a našli srpsku Meku u sred Krajine”.

“Vrh Rumije treba da bude slobodan za sve bez obzira na vjeru i nikakav vjerski objekat ne treba tamo da stoji gdje nikada nije ni stajao”, kazao je Bardhi.

On je rekao i da je Lukšića tokom razgovora podsjetio na stare zahtjeve Demokratskog saveza koji se tiču decentralizacije stanke, unapređenja obrazovanja na albanskom jeziku, te poboljšanje putne infrakstrukture u mjestima gdje Albanci čine većinu.

Amir Holaj iz Perspektive podržao Lukšića

Predstavnik albanske koalicije Perspektiva, Amir Holaj rekao je da vizija i odlučnost novog premijera Igora Lukšića daju nadu da će država uspješno i u roku ispuniti 7 uslova Evropske komisije za članstvo u EU.

Nakon polučasovnog razgovora sa premijerom Holaj je rekao da premijerov kabinet može računati na punu podršku njegove partije.

Holaj je kazao da očekuje da se nešto ubrzo uradi po pitanju proprcijalne zastupljenosti albanaca u državnim institucijama.

Vijesti

VIDEO TV IN
http://www.rtvin.me/flv/22_01_post_rumija.flv