Madjarska zainteresovana za investicije na Velikoj Plaži

February 16, 2011   | news

Bilateralni, uključujući i ekonomske odnose, Crne Gore i Mađarske na visokom nivou, konstatovali su ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić i mađarski ambasador u Podgorici Tibor Ćasar.

Ambasador je posebno istakao da je Mješovita komisija za ekonomsku saradnju Mađarske i Crne Gore istraživala nove oblasti za saradnju naše dvije zemlje, te da je kao jedna od prioritetnih oblasti prepoznat upravo turizam.

Razgovarano je o ustanovljenju saradnje naše turističke industrije sa mađarskim avio-kompanijama, dolasku low-cost kompanija u Crnu Goru, te kreiranju vansezonskih vikend-paketa između naše dvije zemlje, što bi imalo direktnog uticaja na povećanje priliva turista iz Mađarske.

Ćasar je izrazio je spremnost svoje zemlje da da punu podršku putu Crne Gore ka EU i NATO, te nadu da će Crna Gora brzo dobiti datum pregovora za pristupanje EU.

Sekulić je zahvalio na političkoj podršci, kao i zadovoljstvo prisustvom kvalitetnih mađarskih kompanija na crnogorskom primorju, naglasivši da će se i dalje raditi na stvaranju ambijenta pogodnog za investicije.

Zaključeno je da i dalje postoji zainteresovanost mađarskih kompanija za investicije u Crnu Goru, poput Velike Plaže, kao i da postoji slična ideja koncepta investicije na ovom lokalitetu kod Vlade Crne Gore i zainteresovanih kompanija sa mađarske strane.

RTCG
YouTube Preview Image