Delegacija Evropske komisije posjetila Forcu

February 18, 2011   | news

ULCINJ – Šef delegacije Evropske komisije Leopold Maurer sa saradnicima bio je u radnoj posjeti Novoj demokratskoj stranci Forca, gdje se sastao sa predsjednikom partije Nazifom Cunguom i potpredsjednicima najjače opozicione partije ove opštine.

Cilj susreta bilo je informisanje o aktuelnoj situaciji, kao i mišljenje opozicije o ispunjenju sedam tačaka mišljenja Evropske komisije date Crnoj Gori kao uslov za početak pregovora.

Predstavnici Force informisali su šefa Delegacije o aktuelnom stanju, naglašavajući oblasti turizma i poljoprivrede kao osnovne djelatnosti. Bilo je riječi i o situaciji vezanoj za izborni zakon, povraćaju imovine – Valdanos, slučaju Velike plaže, kao i dešavanjima koja se tiču zaštite i prava manjinskih naroda, uključivanja manjina u državne institucije, kao i o mnogim drugim temama od životnog značaja za građane Ulcinja, ali i albanskog stanovništva u Crnoj Gori u cjelini, navodi se u saopštenju Force.

Predstavnici Force pokazali su spremnost za saradnju sa evropskim institucijama u svim oblastima koje će dalje unaprijediti situaciju kod nas, što brzi izlazak iz krize koja je zahvatila Ulcinj usljed lošeg funksionisanja opštinskih institucija, saopšteno je iz ove stranke.

Na kraju susreta konstatovano je da u Crnoj Gori postoji snažna politička volja za unapređenje procesa evropskih integracija i da je ostvaren značajan napredak za ostvarenje uslova i zahtjeva Evropske unije, ali da se treba još više raditi na implementaciji zakona.
A. Ž.
Pobjeda