Pozivaju Dinošu da traži natrag novac namijenjen RAE populaciji

February 18, 2011   | news

Nacionalni DecadeWatch Tim za Crnu Goru uputio je javni poziv ministru Dinoši da od opština Nikšić, Bijelo Polje i Berane hitno zatraži povraćaj 390 hiljada eura zbog nerealizovanih projekata u oblasti socijalnog stanovanja za Rome i Egipćane.

U pismu koje potpisuje koordinatorka Biljana Alković navedeno je da je Komisija za praćenje implementacije Strategije za poboljšanje položaja RAE populacije u Crnoj Gori 2008 – 2012, donijela odluku da se u 2009. godini odobre projekti za stanovanje u iznosu od 390.000 eura.

Za opštinu Nikšić, predstavljen je projekat „Regulisanje stambenog pitanja za 15 porodica domicilnih RAE sa područja opštine Nikšić“, koji je dobio 180.000 eura.

Opština Bijelo Polje, za projekat „Rješavanje stambenog problema za 30 RAE porodica dobila je 150.000 eura.

Opština Berane, projekat pod nazivom „I nama treba dom“, dobila je 60.000 eura.

„S obzirom da nijedan od navedenih projekata do danas nije realizovan, nakon dvije godine, pozivam Vas, da bez daljeg odlaganja, i bez davanja dodatnih rokova, zatražite povraćaj tog novca od ovih lokalnih samouprava“, kaže se u pozivu dostavljenom Portalu Analitika.

„Iz tih razloga pozivamo vas da bez daljeg odlaganja iskoristite ugovorne mogućnosti i zatražite povraćaj 390.000 eura. Ukoliko to opštine odbiju da urade o tome hitno obavijestite premijera i pokrenite spor pred Osnovnim sudom u Podgorici.“

Portal Analitika