Sekulić: Sve na Valdanosu radi se u korist gradjana – Video

February 19, 2011   | news

Zakup uvale Valdanos ne narušava interese gradjana Ulcinja a ni države  Crne Gore, jer je  bolje da to bude turistički centar nego vojna baza , poručio je ministar turizma Predrag Sekulić nakon sjednice Koordinacionog tima za pripremu i praćenje sezone.

Sekulić najavljuje da bi Sveti Stefan konačno u punom kapacitetu trebalo da bude dostupan turistima od maja ove godine. Boljoj sezoni trebalo bi da doprinese i potpisivanje ugovora sa lov kost avio kompanijama.

Ministar turizma ponovio je da  ugovor o  zakupu Valdanosa  sa Kubus Luxom neće biti potpisan ukoliko ta kompanija ne ispuni potrebne bankarske garancije. Ministar tvrdi da se sve na Valdanosu radi u korist gradjana i zaštite životne sredine:

” Da li je bolje da Valdanos bude vojna baza kao do sada ili treba da bude turistička destinacija sa hotelima visoke kategorije uz jednu važnu činjenicu a to je očuvanje maslinjaka na tom području. Znači ni jedna maslina se prema ugovoru neće posjeći. Mislim da se sve ono što se radi vezano za Valdanos ne radi na štetu gradjana Ulcinja naprotiv, a ni na štetu države Crne Gore.”

Ako sve bude po planu turisti će ovog ljeta moći da borave na Svetom Sfetanu najavljuje Sekulić:

” Imamo obećanje od ljudi koji su zakupci Svetog Stefana da će on početi sa radom već u maju ove godine.”

Na pitanje hoće li zakupcu biti odobrena garancija na kredit od 37 miliona eura koji traži od Vlade Sekulić je odgovorio:

” Mislim da će sve ono što bude dio naših zajedničkih dogovora biti prezentitrano javnosti onoga trenutka kad takva odluka bude donijeta.”

Da predstojeća ljetnja sezona bude uspješna bitno je i da se projekat regionalnih deponija uprkos protivljenju mještana dovede do kraja, ističe Sekulić i napominje da bi  njihovo zatvaranje ugrozilo interes gradjana:

” Znači Vasove vode u Beranama, druga je za Tivat, Kotor i Budvu i treća za Bar i Ulcinj. Ne treba da podsjećam na ono što je bilo prije nekoliko godina kada smo u toku sezone imali zatvaranje jedne od deponija i šta bi nam se desilo u slučaju da sve ove projekte ne dovedemo do kraja.”

Boljoj posjeti turista trebalo bi da doprinesu i ugovori sa lov kost avio kompanijama, koji bi kako kaže ministar  trebalo uskoro da budu potpisani u saradnji sa Montenegro Erlajnsom.

Milena Aprcović
ANTENA M

VIDEO TV IN
http://www.rtvin.me/flv/18_02_post_turizam.flv