EKO AL: Staklo koje grije

March 3, 2011   | Shtypi / Mediji

Prva standardna izolaciona stakla koja su se pojavila sedamdesetih godina obećavala su velike rezultate pri uštedi električne energije, medjutim, očekivani rezultati nisu postignuti sve do pojave nisko emisionog stakla ili tzv. Low-e stakla. Pojava ovog stakla na tržištiu napravila je veliki progres u uštedi ali je i dalje ostao onaj hladan osjećaj preko stakla koji je i dalje predstavljao problem. Kompanija iz Belgije, Glas Ceyssens rešila je ovaj problem i transformisala hladne staklene površine u površine koje griju.

Staklo koje grije predstavlja revolucionarni proizvod u gradjevinskoj industriji koji rešava mnoge probleme. Koncept “električnog stakla” zasniva se na električnim karakteristikama nisko emisionog stakla. Ovo staklo može se ugraditi u sve sandardne prozorske okvire, bilo da su od drveta, stakla, PVC-a, aluminijuma ili čelika.

U Belgiji, staklo koje grije, koristi se od 1986. godine. Do sada je postavljeno na nekoliko hiljada objekata, što stambenih, što poslovnih, i dosadašnja primjena stakla koje grije donosila je pozitivne rezultate i oduševljene korisnike. Ova inovacija primjenjena je na mnogim poslovnim objektima, restoranima, hotelima, javnim bazenima, zimskim baštama i stambenim objektima širom Evrope.

Tehnička rešenja koja su se činila nemogućima, postaju moguća uz primjenu stakla koje grije. Staklo koje grije eliminiše sve poteškoće i nedostatke koji se javljaju kod toplotne izolacije običnog stakla. Kako je površina stakla koje grije topla, samim tim eliminiše efekat hladnih tragova po prozorima, kao i gubljenje toplote preko prozora, nego čak naprotiv – prozori postaju izvor toplotne energije.

Pročitajte više o efikasnosti i prednosti stakla koje grije.

Staklo koje grije predstavlja revolucionarni proizvod na tržištu sa kojim se ostvaruje maksimalna ušteda električne energije. Ovlašćeni uvoznik i distributer za Crnu Goru je kompanija MSN Company, EKO AL iz Ulcinja.

msn company, eko al, eko fer, bravarija, alu i pvc stolarija, stolarija, pvc stolarija, alu stolarija, pvc bravarija, blind vrata, staklo koje grije, grijanje, staklo koje greje, grejanje, ulcinj, komarnici, prozori, staklo, ukrasno staklo, sigurnosno staklo,Ulcinj,Eko,