Lazović: Ne ulažu se pare tamo gdje vas proglašavaju nepoželjnim – Video

March 8, 2011   | news

PODGORICA – Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović najavio je sinoć u emisiji „Živa istina“ IN televizije da će Vlada u narednom periodu stvoriti povoljniju klimu za investitore, navodeći i da je sama izvršna vlast po pitanju stvaranja ambijenta za ulaganje bila pasivna.

Lazović je komentarišući propast tendera za valorizaciju Valdanosa kazao da je povlačenju investitora kumovala ukupna negativna atmosfera.

– U tom kontekstu Vlada će u narednom periodu preduzeti veoma direktne aktivnosti kako bi stvorili klimu kako bi svi investitori, naročito investitori iz Evropske unije bili poželjni i te kako prihvatljivi.To će mo uraditi kroz čitavi serijal akcionih planova i aktivnosti koji će doprinijeti povoljnijoj klimi za investitore, rekao je Lazović.

Upitan zbog čega su tražili britanskoj kompaniji Kjubuks Luksu garancije prije potpisivanja ugovora, Lazović je objasnio da je to urađeno majući u vidu sve ukupne okolnosti i izuzetno negativnu kampanju.

– Imali smo pravo da zatražimo garancije za ponudu jer je to evropski standard, rekao je Lazović navodeći da se to razlikuje od garancije za investiciju koja se daje kada se potpiše ugovor.

Upitan zašto je Vlada podlega negativnoj kampanji dijela medija i nevladinih organizacija Lazović je rekao da nijesu podlegli kampanji.

– Svakako ovo je za nas veliko iskustvo…Iz njihovih mejlova jasno je da smo primili poruku: Odlučite se gospodo da li da se investitori obraćaju vama ili nevladinim i drugim lokalnim organizacijama – rekao je Lazović.

– Ne možete očekivati da neko uloži 220 miliona eura u državi gdje ga proglašavaju nepoželjnom, malom sitnom, nekredibilnom kompanijom, rekao je Lazović.

Potpredsjednik Vlade je najavio da će Kjubuks Luks ponovo konkurisati na ponovljenom tenderu za valorizaciju Valdanosa, navodeći da će razmisliti da smekšaju uslove tendera za Valdanos.

Pobjeda

VIDEO RTV IN

Živa istina – 04.03.2011.

Društveno-politički Talk Show – Živa istina
Urednik: Darko Šuković – Gost: Vujica Lazović,

http://rtvin.me/ziva_istina/ziva_istina_04_03_u_21I26.flv

1