Intervista e avokatit z. Sabri Sam Gjoni ne Alba Life TV – Video

March 10, 2011   | Intervista / Intervju

Amull, ana malit, Bojkë, Brajshe, braticë, Colchinium, Darzë, Dragaj, Dulcigno, Dulcinea, eko sistemi, ekomia e malit te zi, Fraskanjell, Kalimani, katerkollë, Klezna e Epërme, Klezna e Poshtme, Kodër, Kolonza, Kosiq, kraja, Kravari, Krythë, Kuvendi Komunal i Ulqinit, Leskovac, Lisna Bore, Mal i Bardhë, MALI I BRISË, Mali i Zi, mbrojtja, Megjureç, Millë, Montenegro, Mozhurë, Njoftim, Olcinium, ostros, Peticioni per mbrojtjen e Valdanosit, Pistull, Qurkaj, Rastish, Reç, Salç, Shas, Shëngjergj, Shtodhër, Shtoji i Epërm, Shtoji i Poshtëm, Sukobinë, Sutjell, tivar, ulcinj, Ulkinon, ulqin, ulqini, Valdanosi, ZogajSabri Sam Gjoni,është avokat ku jeta e një intelektuali shqiptar nga Ulqini në SHBA, konkretisht e një avokati asht shumë e vështir. Sa ashtë gjetur intelektuali shqiptarë nga Ulqini që ashtë larguar nga vendlindja e tijë na tregon në Intervistë.

Sabri Sam Gjoni shprehet në intervistë për Alba Life TV :
Jeta e intelektualit shqiptar në SHBA është shumë e vështirë sepse duhet të integrohesh si në jetën ekonomike, ashtu edhe në jetën politike. Gjithashtu duhet t’i përshtatesh edhe shkollimit sepse ai ka një dallim të madh me shkollimin tonë. Pastaj duhet ta njohësh mirë gjuhën angleze.
Të punosh si avokat në SHBA është një punë jashtëzakonisht e vështirë për arsye se konkurrenca është shumë e madhe. Duhet të bësh “luftë” të vërtetë që të mund të bësh emër.
Nëse flas konkretisht për vete, duke shikuar mbrapa, pyes se si kam mundur ta kaloj atë rrugë sepse isha ndër të parët që e kam thyer akullin.
Unë kam dëshirë që brezat e rinj ta ndjekin rrugën time dhe të mos jem unë i vetmuar sepse mua nuk më gëzon kjo vetmi. Mua do të më gëzonte, për shembull, fakti sikur ta formonim shoqatën intelektuale apo Dhomën e Avokatëve Shqiptarë në SHBA sepse në këtë mënyrë kemi mundësi t`i shkëmbejmë mendimet tona dhe do të jemi më të fortë.

Sabri Sam Gjoni  shprehet në Alba Life TV  se Lëvizja “Atdheu na Bashkon” është një organizatë mjaft e re, por ka qëllime dhe një program afatgjatë, që nëse realizohet do të jetë një gjë shumë pozitive për diasporën shqiptare. Lëvizja ka dëshirë t`i bashkojë të gjitha forcat intelektuale, por edhe afaristët shqiptarë, nën një ombrellë, që t`u përkushtohen problemeve në atdhe.
Lëvizja nuk është krijuar për të na ndihmuar neve në SHBA, por ajo është krijuar me qëllimin që të ketë kontakte më të shpeshta me vëllezërit tonë që gjenden sot në Mal të Zi. Nëse Lëvizja ia arrin qëllimit të vet do të bëjë shumë sepse nëse bashkëpunojmë me subjektet si ekonomike, ashtu edhe politike këtu në atdhe, duke gjetur mirëkuptim, atëherë mund ta çojmë interesin kombëtar shumë lart.

Sabri Sam Gjoni  flet gjithashtu në bashkpunimin me z.Naser Çobaj ku aj shprehet se eshte nji puntor i palodhur i çeshtjes shqiptare, qe me punen dhe kontributin e tij i jep gjallni shoqates ne te cilen ai punon. Ne i jemi mirenjohes atij dhe te gjithe atyre qe veprojne, qe ne nji menyre apo tjeter japin kontributin e vet, per te miren e popullit shqiptare.

YouTube Preview Image

Amull, Ana Malit, Bojkë, Brajshe, braticë, Darzë,Dragaj,Fraskanjell, Kalimani, Katerkollë, Klezna, Kodër, Kolonza, Kosiq, krajë, Kravari, Krythë, Leskovac, Lisna Bore, Mali i Zi,Megjureç, Millë, Montenegro, Mozhurë, Ostros, Pistull, Qurkaj, Rastish, Reç, Salç, Shas, Shëngjergj, Shtodhër, Shtoji,Sukobinë, Sutjell, ulqin,Zogaj

4