Promovimi i librit: Arsimi shqip në Anë të Malit 1945-198

March 13, 2011   | Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti

Amull, ana malit, avokati, Bojkë, Brajshe, braticë, Colchinium, Darzë, Dragaj, Dulcigno, Dulcinea, Fraskanjell, Intervista e avokatit z. Sabri Sam Gjoni, Kalimani, katerkollë, Klezna e Epërme, Klezna e Poshtme, Kodër, Kolonza, Kosiq, kraja, Kravari, Krythë, Kuvendi Komunal i Ulqinit, Leskovac, Lisna Bore, Mal i Bardhë, MALI I BRISË, Mali i Zi, mbrojtja, Megjureç, Millë, Montenegro, Mozhurë, Naser Cobaj, Olcinium, ostros, Pistull, Qurkaj, Rastish, Reç, Sabri Sam Gjoni, Salç, Shas, Shëngjergj, Shtodhër, Shtoji i Epërm, Shtoji i Poshtëm, Sukobinë, Sutjell, tivar, ulcinj, Ulkinon, ulqin, ulqini, Valdanosi, ZogajMbrëmë në lokalet e shkolles fillore “Bedri Elezaga” në Katerkollë u bë promovimi i librit të zonjes Syme Kokaj.Libri titullohet “Arsimi shqip në Anë të Malit 1945-1985”.Libri përmban 500 faqe dhe në të shtjellohet historia e arsimit dhe e të arsimuarve të kësaj treve.Libri përmban poashtu edhe fotografi dhe ngjarje të ndryshme që e bëjnë edhe më interesant për lexuesin.
Në këtë liber nuk përfshihen vetem individ por edhe familjaret e tyre,sepse në fund të fundit historia ndërtohet në tërësi dhe si e tillë sjell edhe më teper kënaqësi gjatë të lexuarit.
Falenderim për ato gjenerata që dhanë kontributin e tyre të çmuar dhe që ndezen pishtarin e diturisë në Anë të Malit.
Uroj që gjeneratat në vazhdim të dinë ta mbajnë ndezur PISHTARIN E DITURISË,sepse vetem në këtë mënyrë DRITË E DIJES DO TË NA NDRIÇOJË GJITHMONË RRUGEN.

Bëj një vepër ti,
kushdo qofsh,
s’ka rëndësi madhësia e saj.
Le të jetë e thjeshtë
si mbjellja e një peme
e imët si thërrimet e bukës
mbi parvazin e dritares për një zog
lajmëtar,
apo delikate le të jetë – si tualeti i gruas
që ndikon, po, po, ndikon në bukurinë
e fëmijës që do lindë.
Bëj diçka që t’u hyjë në punë njerëzve
Kurdise, po kurdise
zilen e zemrës për gjeneratat që do vinë.

Autor :  Luljeta Avdiu Cura

QË TË SHIKONI MË SHUMË FOTOGRAFI TË AUTORIT DINO ZENELI Ana E Malit Tradita Facebook


YouTube Preview Image
Amull, Ana Malit, Bojkë, Brajshe, braticë, Darzë,Dragaj,Fraskanjell, Kalimani, Katerkollë, Klezna, Kodër, Kolonza, Kosiq, krajë, Kravari, Krythë, Leskovac, Lisna Bore, Mali i Zi,Megjureç, Millë, Montenegro, Mozhurë, ostros, Pistull, Qurkaj, Rastish, Reç, Salç, Shas, Shëngjergj, Shtodhër, Shtoji,Sukobinë, Sutjell, ulqin, ulqini, Zogaj

3