Ulcinjsko hotelsko preduzeće Albatros se raspada

March 15, 2011   | news

Sedam godina nakon privatizacije – Albatros se raspada
Ulcinjsko hotelsko preduzeće Albatros završilo je prošlu godinu sa gubitkom od 80,52 hiljade eura, što je skoro dva puta manje nego u 2009. Prema izvještaju o poslovanju kompanije, koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, prihod je na kraju decembra bio 18 odsto veći nego u uporednom periodu i iznosio više od pola miliona, dok se gubitak iz poslovnih aktivnsoti smanjio za skoro šest puta na 26 hiljada eura.
Troškovi zaposlenih su smanjeni za 11,5 odsto na 244,53 hiljade eura, a amortizacija 0,3 odsto na 116,7 hiljade. Ostali poslovni rashodi porasli su 20,7 odsto na 96,53 hiljada. Ukupna aktiva je blago oslabila i iznosila je 10,39 miliona.
Većinski vlasnik Albatrosa je Internešnl biznis grup, koja posjeduje 56,44 odsto kapitala, dok skoro 30 procenata ima kompanija Mikrokozma. Osnivači Internešnl biznis grupe su Konstantin Dukov, Aleksandar Ivanov i Sergej Ignjatjev iz Rusije, dok su Mikorkozmu, koja je kupila kontrolni paket akcija Albatrosa, osnovali Dukov i of šor kompanija Meister partners, čiji je vlasnik Vsevold Gluhcev.
Albatros je privatizovan prije sedam godina, zvanično ima dvije zvjezdice, ali je trećina hotela neupotrebljiva.

S.G.
Izvor : DAN