Obilježen Dan opštine Ulcinj

April 4, 2011   | news

Planovi se realizuju

ULCINJ – Povodom Dana opštine Ulcinj juče je održana svečana sjednica Skupštine u sali Centra za kulturu. Dan najjužnije opštine se tradicionačno obilježava prve subote u aprilu, a prethodi mu niz kulturnih dešavanja.

Skupštinu je otvorio Ljuiđ Škrelja, predsjednik ulcinjskog parlamenta, a o razvoju grada u prethodnih godinu dana i planovima daljeg razvoja govorio je Gzim Hajdinaga, gradonačelnik Ulcinja.

Skupštini su prisustvovali František Lipka, ambasador Slovačke, Martin Pamer, ambasador Austrije, Birgen Kesoglu, ambasadorka Turske, Piter Plat, ambasador Njemačke, Vasil Stefanovski, ambasador Makedonije i Tonin Beci, ambasador Albanije. Takođe, bili su prisutni gradonačelnik Struge Ramiz Merko, Branislav Đuranović, gradonačelnik Danilovgrada, Žarko Pavićević, gradonačelnik Bara, i Dragan Kankaraš, predsjednik opštine Tivat.

Predsjednik Crne Gore uputio je telegram čestitke svim građanima Ulcinja uz izvinjenje što nije mogao da bude prisutan jer boravi u inostranstvu.

Uz čestitke građanima, predsjednik ulcinjskog parlamenta Ljuiđ Škrelja se obratio sljedećim riječima: „Prvu subotu u aprilu obilježavamo kao dan u kojem Ulcinj slavi svoj rođendan i on je pravi simbol ovog grada – duha tolerancije i razumijevanja, dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih odnosa“.

Gradonačelnik Ulcinja Gzim Hajdinaga je građane upoznao sa dešavanjima iz prethodne godine: veliki broj prostornih planova je u završnoj fazi, izgrađeno je na desetine kilometara puteva u gradu i na selima, Mala plaža izgleda drugačije… Kao glavne investicije gradonačelnik je izdvojio izgradnju lučice Kaceme za koju je počela druga faza izgradnje i most na Port Mileni, investicija vrijedna 14 milona eura.

– Bilo je onih koji su nas kritikovali i koji nijesu vjerovali, ali ovaj projekat je realnost. Ova investicija se realizuje zahvaljujući bliskoj saradnji sa Vladom Crne Gore i zahvaljujući podršci gospodina Đukanovića – rekao je Hajdinaga.

Nakon svečane sjednice uslijedio je bogat kulturni program u kojem su učestvovali plesna škola „Porta di Danza“, Akademija umjetnosti iz Tirane i soprano Slavica Boljević.

Usvojen budžet

Odbornici DPS-a, DUA i PDP Skupštine opštine Ulcinj u četvrtak uveče usvojili su budžet opštine za tekuću godinu. Usvojeni finansijski akt predviđa budžet od 8.871.000 eura i manji je od prošlogodišnjeg. Predviđena je prodaja zemljišta i kreditno zaduženje u visini od dva miliona.

Ana Živanović
Pobjeda


YouTube Preview Image

1