Ulcinjaninu Goranu Sadatu pošteni nalazač u Hrvatskoj vratio 10.000 eura

April 8, 2011   | news

Crnogorski državljanin Goran Sadat iz Ulcinja bio je miljenik sreće, jer jedino zahvaljujući Ivu Jurici radniku Hrvatskih autocesta iz Benkovca nije ostao kraći za 10 hiljada eura.

Prema pisanju “Jutarnjeg lista” 36-godišnji Jurica je u srijedu na zaustavnoj traci autoputa uočio crnu torbicu, zakočio, uzeo je i otvorio i zatim je vratio 31-godišnjem Sadatu.

“Stao sam na pumpu, natočio gorivo i krenuo dalje prema Splitu”, kazao je Jurica.

Ilustracija (Foto: Jutarnji.hr)

“Kilometar nakon pumpe, sam sa desne strane na zaustavnoj traci uočio torbicu, zakočio, pokupio je i vratio se na pumpu. Otvorio sam je u prisustvi kolega i bila je prepuna eura i dokumenata na ime crnogorskog državljanina. Torbu smo nakon toga zatvorili pozvali policiju i kolege da ga zaustave i da se vrati, što je ubrzo i učinio. Bio je šokiran i iznenađen”, rekao je Jurica za “Jutarnji list”.

Pošteni nalazač je rekao da mu je Crnogorac objasnio da je nakon plaćanja goriva torbicu nakratko stavio na krov “ford fijeste” da se zamislio, sjeo i nastavio da vozi, da bi torba poslije nekoliko kilometara pala pored puta, dok je on cijelo vrijeme mislio da je na zadnjem sjedištu.

“Uslijedilo je njegovo čašćavanje svih prisutnih, pa mi je uporno iako sam odbijao, doslovno ugurao u ruke nagradu” rekao je Jurica.

 

Vijesti

1