Kruzeri od 2012. godine u Baru – Video

May 3, 2011   | news

Lukama istočnog Mediterana u koje pristaju ekstra luksuzni brodovi italijanske kruzing kompanije “Kosta Kroćera”, jedne od vodećih tog tipa na svijetu, od iduće sezone mogao bi se pridružiti i Bar.

Agencija ”Alegra Montenegro” pokrenula je ovu inicijativu i već dva mjeseca intenzivno komunicira sa “Kosta Kroćerom”.

“Italijani traže maksimalnu sigurnost za prihvat ovakvih brodova dugačkih preko 280 metara i mi smo u kontaktu sa Lukom Bar i Turističkom organizacijom da im ponudimo što bolji servis i uslove.

Ako sve bude u redu, najranije 2012. imali bi, kao što je to običaj, dva probna dolaska u Bar, a potom, ako dobijemo zeleno svjetlo, njihovi brodovi bi dolazili jednom sedmično u sezoni april-septembar” priča za “Vijesti” Mihailo Vukić, vlasnik “Alegra Monenegro”.

Ističući da u svom naumu očekuje pomoć države na svim nivoima, jer je ovo “posao od interesa ne samo za Bar”, Vukić napominje da bi u ovakvim turama najmanje 3.000 turista odjednom došlo u Bar i tu provelo cijeli dan.

Treba im ponuditi, kaže, da vide Stari grad, Staru maslinu, Dvorac kralja Nikole, mlinove za proizvodnju maslinovog ulja, ali i vinske podrume u Crmnici, krstarenje Skadarskim jezerom, dnevne izlete do Ulcinja, Budve, Kotora.

Radomir Petrić
Vijesti

 

YouTube Preview Image