U Ulcinjskoj rivijeri je počela ljetna sezona

May 13, 2011   | Turizmi / Turizam

Dolaskom prvih gostiju u hotel “Olympic” 8. maja je počela ljetna turistička sezona u HTP “Ulcinjskoj rivijera”. Nudistički centar “Ada Bojana” je otvaren 10. maja. Hotel “Bellevue” će otvoriti kapije 26. maja kada će biti organizovani susreti zdravstvenih radnika Crne Gore, zatim sustreti radnika PTT i Elektroprivrede Crne Gore. Masovni dolasci gostiju u Ulcinjskoj rivijeri se očekuju od 1. juna kada dolaze prve ture gostiju agencija “Kovotur plus” i “Viktoria” iz Češke i “Olestur” i “Damptur” iz Poljske.

Adu Bojanu su ove godine otvarili  individualni gosti i kamperi, a prvi agencijski gosti dolaze posredstvom agencije “Obene” 18. maja. Dva dana kasnije  stiže i grupa ornitologa iz Holandije. U predsezoni polupansion na Adi košta 24 odnosno 26 eura po osobi dnevno, a vikend aranžmane svi zainteresovani mogu koristiti već od 13. maja.  Urađena je osnovna rekonstrukcija smještajnog dijela i recepcije na Adi, a gosti će i ove godine moći da uživaju u svim blagodetima “rajskog ostrva”. Teniski tereni, mali fudbal, odbojka, jahanje konja- za rekreaciju, sufing i kitesurfing za one smjelije, a dobra hrana i vrhunsko vino u ribljim restoranima na ostrvu zadovoljiće ukuse i najvećih gurmana.
Rekonstrukcija hotela “Bellevue” će biti završena 7. maja, a u hotelu “Bellevue” su renovirane 252 sobe, 126 kupatila, preuređene su recepcije u depadansima Cer i Avala, zatim holovi, stepeništa i sanitarije i kompletan moleraj u sva tri objekta hotela “Bellevue”. Nakon završene rekonstrukcije – sve sobe u hotelu “Bellevue” koji je kapaciteta 700 kreveta su renovirane jer je jedan dio hotela “Bellevue” renoviran prošle godine.

U HTP “Ulcinjskoj rivijeri” tokom prošle godine godine je ostvareno oko 80.000 noćenja, a ove godine, prema svim najavama očekuje se još bolja sezona. Cijene su zadržane na nivou prošlogodišnjih i one se kreću od 20 eura u predsezoni  do 40 eura u špicu sezone za polupansion po osobi dnevno.

Ana Zivanovic
YouTube Preview Image