I u Hrvatskoj noćenja već od 5 eura

May 15, 2011   | Bota

ZAGREB – Da se niske cijene ne nude samo u Grčkoj i da se ne bježi jeftinoće kad je turist u pitanju dokazali su i neki hrvatski iznajmljivači koji ove godine svojim gostima osiguravaju smještaj za svega pet eura po danu.

Nije Grčka smještajem u apartmanima za šest eura dnevno ponudila ništa spektakularno, kad se i u Tribunju pokraj Šibenika u nekim apartmanima u svibnju može odmarati za samo pet eura dnevno! Riječ je o cijeni koju jedna osoba plaća u četverokrevetnom apartmanu, a koju je jedan privatni iznajmljivač oglasio na internetskim stranicama. Drugi u Tribunju apartmane iznajmljuju po 30 i više eura i to bez boravišne pristojbe. To je dokaz da i u hrvatskoj ponudi postoje vrlo povoljne cijene smještaja bliske onima u Grčkoj, Turskoj ili Tunisu.

Potvrđuje to i predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba navodeći kako i on zna za niže cijene.

“Ono što ja znam jest cijena od osam eura po osobi samo za noćenje, odnosno 32 eura za apartman za četiri osobe dnevno samo za noćenje, kao što to ovih dana na sva zvona oglašava Grčka, ali kod nas su kapaciteti po takvim predsezonskim cijenama puno manji, pa se zato o njima manje i govori, a manje se i traže.

U privatnim apartmanima nudi se smještaj za pet do šest eura dnevno u svibnju, ali Hrvatska je uspjela pobjeći od te utrke ‘tko jeftinije’ jer naši su apartmani kvalitetni, opremljeni i na dobrim pozicijama, pa je i logično da moraju koštati više. U posebnim ponudama i na akcijama ima i vrlo niskih cijena, ali tu se radi o tek nekoliko soba ili apartmana za točno određeni termin”, kaže B. Žgomba.

Slobodna Dalmacija piše kako se niže cijene nude i na Lastovu gdje se apartman u svibnju iznajmljuje i po 30 eura. Na Pagu se četverokrevetni apartmani u lipnju mogu pronaći za 280 kuna dnevno, odnosno 70 kuna po osobi (devet eura). Slična cijena je i na Bolu na Braču gdje cijena po osobi iznosi 65 kuna.

 

Autor/izvor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija

Copacabana Ulqini/Ulcinj