Dan na plaži najjeftiniji u Herceg Novom i Ulcinju, najskuplji u Tivtu

June 5, 2011   | news

Sunčanje će ove sezone turiste goštati 8,6 eura dnevno, koliko je potrebno za parking, komplet suncobrana i ležaljki, pivo, sok i kafu u Herceg Novom, do 15 eura koliko sve navedeno košta u Tuvtu.  Po statistici je najjeftiniji Herceg Novi, a zatim slijede Ulcinj, Bar i Tivat, piše Dan.
Cijene u hercegnovskim kafićima i restoranima u predsezoni su blago povećane u odnosu na prošlogodišnje, tako da kafa košta od 80 centi do 1,20 eura, sok od 1,50 do dva eura, pivo od 1,80 do tri eura, a čaša vina četiri eura.
Parče pice košta od 1,50 do 1,80 eura, cijela pica od sedam do 12, a pljeskavica od 2,5 do tri eura.  Cijene plažnog mobilijara još nijesu istaknute, plaže su neuređene, ali zakupci kažu da se cijene u odnosu na prošlu godinu neće mijenjati.
Suncobran će koštati dva do pet eura, a ležaljka dva eura.  Sat parkiranja u Herceg Novom u žutoj zoni košta 50 centi, crvenoj 70, a žitelji tog grada mogu kupiti paket od 10 karata po cijeni od pet eura, odnosno tri, što zavisi od zone.
Kada se saberu cijene najmanji iznos za parkiranje, komplet suncobrana i ležaljki, pivo, sok i kafu je 8,6 a naskuplji 13,9 eura.
Sat parkiranja u Ulcinju košta 50 centi, komplet suncobrana i ležaljki pet do sedam eura, kafa je od 70 centi do euro i po, pivo 1,5 do 2,5 eura. Kada se saberu ove cijene dobija se da za jednodnevno sunčanje u Ulcinju treba izdvojiti od 8,7 do 12,8 eura.
Na barskoj rivijeri samo su djelimično definisani uslovi na plažama, dok su cjenovnici šarenoliki.
Pivo je od 1,20 do 1,5 eura, kafa od 80 centi do eura, komplet suncobrana i ležaljke košta od tri eura u Šušnju do šest eura na plaži u Sutomoru.
Za sada se parking i ulaz na plažu ne naplaćuju.  Najskuplje je u Tivtu na plaži hotelskog kompleksa “Plavi horizonti“, gdje komplet pet osnovnih stvari košta 11,7 a maksimum je 15 eura.
Direktor hotela “Plavi horizonti“ Dragan Bućin je rekao da je plaža spremna od početka maja, ali se čeka komisija Morskog dobra, koja treba da odobri zvanično otvaranje plaže.
“Cijene su iste kao prošle godine, pa parking do 1. jula košta dva eura, a nakon toga će cijena biti povećana, dok komplet suncobrana i jedne ležaljke košta osam eura, a za goste hotela pet.
Kafa košta od 1,20 do 1,50 eura, sokovi 1,50, a pivo dva eura“, istakao je Bućin.
Na tivatskoj plaži Kalrodovo, koja je višegodišnji nosilac plave zastavice, ne naplaćuje se parking, a veći dio plaže je bez nadoknade.
Zakupac te plaže Dragan Marić kaže da točeno pivo košta euro, kafa od 80 centi do 1,50 eura, strano pivo 1,30 eura, a sokovi 1,20 eura.

Izvor: DAN / CDM

YouTube Preview Image